activiteiten op de wassende maan

We organiseren regelmatig activiteiten op De Wassende Maan. Van workshops tot lezingen, van degustaties tot diepgaande panelgesprekken, van cursussen tot een heus oogstfeest.

Kom geregeld eens kijken voor de laatste nieuwtjes!

Heel wat bevriende initiatieven organiseren ook regelmatig fijne activiteiten op De Wassende Maan. De lijst van deze activiteiten vind je hier.


14 + 15/09/2018

Feestweekend in onze biowinkel

 

We vieren de nieuwe, uitgebreide openingsuren en de lancering van de langverwachte klantenkaart samen met jullie. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september is het FEEST in onze biowinkel! We trakteren iedereen op:

  • ... 5% korting op al je aankopen
  • ... hapjes en drankjes
  • ... de lancering van de klantenkaart
  • en ... een gevuld programma met degustaties en demo's!

Meer info  4/10/2018   >>> VOLZET

Workshop "Verrassend ingemaakt"Welke techniek is het best om tomaten te bewaren en wat heb je daarvoor nodig? En hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren?

We gaan samen aan de slag in de keuken! Je leert de verschillende technieken kennen om je groenten en fruit langer te bewaren en je komt alles te weten over steriliseren, (vries)drogen, zouten, inkuilen, pasteuriseren, inmaken met zoet of zuur of alcohol, pekelen en fermenteren. 

> Meer info


11/10/2018    >>> VOLZET

Workshop "Verrassend ingemaakt"Zie 4/10/2018. Deze workshop gaat tweemaal door.

Meer info 


21/11/2018

Wijndegustatie

Vertoef je even mee op zonnige Spaanse, Italiaanse en Franse wijngaarden? Op deze avond proeven we wijn van prêt-à-porter tot haute couture. De rode draad van ons verhaal is de natuurlijke wijnbouw: hoe maak je van wijn een zo natuurgetrouw mogelijk cultuurproduct?

Meer info