activiteitenKalender

We organiseren regelmatig activiteiten op De Wassende Maan. Van workshops tot lezingen, van degustaties tot diepgaande panelgesprekken, van cursussen tot een heus oogstfeest.

Kom geregeld eens kijken voor de laatste nieuwtjes!

Heel wat bevriende initiatieven organiseren ook regelmatig fijne activiteiten op De Wassende Maan. De lijst van deze activiteiten vind je hier.

Wil je met een groep vrienden, collega's of jouw vereniging een workshop op maat volgen of onze workshopruimte met keuken huren? Dat kan ook!


10/11/2018 

Coöperantenfestival

  

Wist je dat De Wassende Maan een coöperatie is die gedragen wordt door bijna 200 geëngageerde aandeelhouders? Samen met heel wat andere coöperaties uit het Gentse heten we jou welkom op het Coöperanten Festival. Want coöperaties hebben veel te bieden. Unieke producten en diensten door lokale bedrijven met een hart voor onze stad en haar omgeving. We willen jou ook van deze fascinerende wereld laten proeven. Benieuwd naar wat er allemaal leeft in de Gentse coöperatieve wereld? Van harte welkom!

Ontdek alles over de coöperatie van De Wassende Maan. Mogelijkheid om ter plekke in te schrijven als nieuwe coöperant.

> Meer info15/11/2018

Diner door From Syria to Deinze


Op 15 november zet From Syria to Deinze onze boerderijkeuken weer op stelten. Zin in een gezellig diner op De Wassende Maan waarbij je de Syrische keuken beter leert kennen? Niet twijfelen! Het wordt weer zalig lekker en gezellig.
17/11/2018

Workshop Aromatherapie

Maak kennis met de wondere wereld van etherische oliën en ontdek wat ze allemaal voor je kunnen betekenen.

Na een uitgebreide uitleg over hun oorsprong, werking en toepassingen gaan we zelf aan de slag. We maken een geurspray en massage-olie die op jouw wensen zijn afgestemd. Na de workshop heb je voldoende kennis om aromatherapie voor jezelf en je gezin in te zetten.

> Meer info
21/11/2018

Degustatie Biologische en Biodynamische wijnen (VOLZET)

Vertoef je even mee op zonnige Spaanse, Italiaanse en Franse wijngaarden? Op deze avond proeven we wijn van prêt-à-porter tot haute couture. De rode draad van ons verhaal is de natuurlijke wijnbouw: hoe maak je van wijn een zo natuurgetrouw mogelijk cultuurproduct?

Deze workshop is volzet
29/11/2018

Lezing: Lokale ondernemers vertellen over korte keten en biologische voeding

Lokale en seizoensgebonden voeding draagt bij aan duurzaamheid omdat er weinig vervuiling door transport bij komt kijken. Sommige lokale producenten zetten via het biolabel nog extra in op ecologische duurzaamheid. Ontdek het verhaal van De Wassende Maan en nog twee andere korte keten collega's (niet bio) uit de streek via een doorschuifsysteem waarbij elk bedrijf zijn verhaal kan brengen. Nadien volgt er een degustatie met proevertjes.

> Meer info


23/01/2019

Workshop Natuurlijke huidverzorging met CÎME

Leer jouw huid op een natuurlijke en biologische manier verzorgen en verwennen tijdens deze do-it-yourself workshop door CÎME.

> Meer info06/02/2019

Workshop Koreaanse Keukengeheimen met MokjaDeze avondworkshop met Mokja mag je gerust een poëtisch-culinaire wandeling door de Koreaanse keuken noemen. Je wordt verwelkomd met aperitiefhapjes en een drankje. Daarna neemt Ae Jin van Mokja je mee naar haar roots in Korea. Dat doet ze aan de hand van verschillende gerechtjes, een boeiende uitleg en een intro in het maken van Kimchi. 

> Meer info


13/03/2019

Degustatieavond Biobieren

Proef tal van heerlijke unieke biobieren en ontdek ondertussen de verhalen over de bieren en de brouwers. We nodigden biobierman Carl Grillet van Belgian Organic Beers uit om je onder te dompelen in de boeiende uitgebreide wereld van Belgische biobieren. 

> Meer info


Workshops op maat

Wil je met een groep vrienden, collega's of jouw vereniging een workshop op maat boeken of onze workshopruimte met keuken huren? Dat kan ook!