activiteitenKalender

We organiseren regelmatig activiteiten op De Wassende Maan. Van workshops tot lezingen, van degustaties tot diepgaande panelgesprekken, van cursussen tot een heus oogstfeest.

Kom geregeld eens kijken voor de laatste nieuwtjes!

Heel wat bevriende initiatieven organiseren ook regelmatig fijne activiteiten op De Wassende Maan. De lijst van deze activiteiten vind je hier.

Wil je met een groep vrienden, collega's of jouw vereniging een workshop op maat volgen of onze workshopruimte met keuken huren? Dat kan ook!21/11/2018

Degustatie Biologische en Biodynamische wijnen

Vertoef je even mee op zonnige Spaanse, Italiaanse en Franse wijngaarden? Op deze avond proeven we wijn van prêt-à-porter tot haute couture. De rode draad van ons verhaal is de natuurlijke wijnbouw: hoe maak je van wijn een zo natuurgetrouw mogelijk cultuurproduct?
29/11/2018

Lezing: Lokale ondernemers vertellen over korte keten en biologische voeding

Lokale en seizoensgebonden voeding draagt bij aan duurzaamheid omdat er weinig vervuiling door transport bij komt kijken. Sommige lokale producenten zetten via het biolabel nog extra in op ecologische duurzaamheid. Ontdek het verhaal van De Wassende Maan en nog twee andere korte keten collega's (niet bio) uit de streek via een doorschuifsysteem waarbij elk bedrijf zijn verhaal kan brengen. Nadien volgt er een degustatie met proevertjes.

> Meer info


23/01/2019

Workshop Natuurlijke huidverzorging met CÎME

Leer jouw huid op een natuurlijke en biologische manier verzorgen en verwennen tijdens deze do-it-yourself workshop door CÎME.

> Meer info06/02/2019

Workshop Koreaanse Keukengeheimen met MokjaDeze avondworkshop met Mokja mag je gerust een poëtisch-culinaire wandeling door de Koreaanse keuken noemen. Je wordt verwelkomd met aperitiefhapjes en een drankje. Daarna neemt Ae Jin van Mokja je mee naar haar roots in Korea. Dat doet ze aan de hand van verschillende gerechtjes, een boeiende uitleg en een intro in het maken van Kimchi. 

> Meer info


13/03/2019

Degustatieavond Biobieren

Proef tal van heerlijke unieke biobieren en ontdek ondertussen de verhalen over de bieren en de brouwers. We nodigden biobierman Carl Grillet van Belgian Organic Beers uit om je onder te dompelen in de boeiende uitgebreide wereld van Belgische biobieren. 

> Meer info


Workshops op maat

Wil je met een groep vrienden, collega's of jouw vereniging een workshop op maat boeken of onze workshopruimte met keuken huren? Dat kan ook!