bfc000a8-cfa2-4ef5-9862-66c4fdc97864.png
DEWASSENDEMAAN.be
bfc000a8-cfa2-4ef5-9862-66c4fdc97864.png
e93396a7-13ff-4a14-9249-30ad41727c9d.png

 

Boerderijbrief | Juli 2018

 

6a8b6cc2-3086-4d9a-91b3-a47be3a9f2c4.png

NIEUWS ONDER DE BLAKENDE ZON

 

Wat een temperaturen, wat een droogte. Het vergt kunst- en vliegwerk en veel gepieker over hoe we al onze teelten van voldoende water kunnen voorzien. Niet eenvoudig, maar voorlopig lukt het nog.

Tijdens de hete maand juli werd er hard doorgewerkt. Het graan is afgereden, de winterprei is geplant en de nieuwe ruggen voor de tweede planting courgette zijn aangelegd. Het onkruid krijgt geen kans door ons top schoffel-en-wied team. We konden ook volop oogsten: broccoli, koolrabi, radijs, venkel, salade, wortel, postelein,... In de tunnels bereiken de temperaturen soms wel hoogtes van 46°C, waardoor de blozende tomaten volop afrijpen. Zo lekker! We konden ook al bonen in verschillende soorten en maten plukken. De zomer staat hier gelijk aan zalige overvloed, vers van ons veld.

Naast het veld staan de bloemenranden en braakliggende percelen met zonnebloem, phacelia en grasklaver in bloei. Tijdens de werkdagen werken onze vrijwilligers ook hard verder aan de opbouw van onze nieuwe tunnel. Deze enorme tweedehandse puzzel staat bijna volledig recht! Op zaterdag 22 september zetten we er samen het laatste stuk aan. Zin om mee te helpen? Meld je aan op info@dewassendemaan.be.

 

6a8b6cc2-3086-4d9a-91b3-a47be3a9f2c4.png

TERUG VAN WEGGEWEEST

De jaarlijkse zomersluiting van onze biowinkel is bijna voorbij. Maar dit fantastische winkelteam zat niet stil... Ze verhuisden de winkel met heel het hebben en houden terug naar 'huis'. We zijn er klaar voor om jullie vanaf 1 augustus te verwelkomen zoals weleer in ons mooie winkelpand op de boerderij te Beekstraat 35.

Opgelet: voor wie met de wagen komt is ons gedeelte van de Beekstraat enkel bereikbaar via de Pontstraat (volg de wegwijzers).

 

 

6a8b6cc2-3086-4d9a-91b3-a47be3a9f2c4.png

ACTIE PROEFABONNEMENT

Tot 1 september 2018 ontvang je bij elk nieuw proefabonnement op één of meerdere biopakketten een gratis groentenkookboekje én stevige boodschappentas van De Wassende Maan. Er is geen leuker seizoen om de keuken in te duiken met onze zalige zomergroenten... 

Ken je iemand die graag een proefabonnement zou uitproberen? Vertel het voort!

Meer info

6a8b6cc2-3086-4d9a-91b3-a47be3a9f2c4.png

NIEUWE AFHAALPUNTEN

Binnenkort gaan drie nieuwe afhaalpunten voor onze biopakketten van start. Zin in bio, kraakvers van ons veld? Misschien is er wel eentje vlak bij jou om de hoek!

Vanaf september kan je in de Braemstraat in Gentbrugge (klik hier) en in de Jos Verdegemstraat in Sint-Amandsberg (klik hier) biopakketten afhalen. Vanaf oktober kan je ook terecht inHeusden (klik hier). Spread the word!

Al onze afhaalpunten

6a8b6cc2-3086-4d9a-91b3-a47be3a9f2c4.png

INVESTEREN IN BIO

 

Onze kapitaalverhoging draait nog steeds op volle toeren. Samen investeerden onze bestaande én nieuwe aandeelhouders al meer dan € 80.000 om onze toekomstplannen te kunnen realiseren. Van harte bedankt voor jullie investering en welkom aan alle nieuwe coöperanten!

Wil je ook investeren in de korte keten en kraakverse groenten van De Wassende Maan? Alle info over onze toekomstplannen en aandeelhouder worden vind je in volgende brochure. Of lees je graag eerst meer over onze coöperatieve?​

Meer info

 

6a8b6cc2-3086-4d9a-91b3-a47be3a9f2c4.png
aa00fb22-6fab-423e-9b21-412eee1909f1.png

- RECEPT -

 

SALMOREJO
Een verfrissende koude soep met de beste tomaten van ons veld
 
  • 1 kg rijpe tomaten
  • 1 ajuin
  • 1 rode (punt)paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl goede olijfolie
  • 5 sneden wit brood
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 scheutje witte wijnazijn
Afwerking:
  • 100 g Spaanse ham
  • 4 eieren
  • zout
  • enkele takjes basilicum
Snijd de ui, tomaten en paprika in grove stukken. Snipper de chilipeper zonder de zaden en de look. Giet alles in de blender en voeg er de olijfolie aan toe. Mix tot een gladde soep.

Snijd de korsten van het brood. Snijd de rest van de sneden brood in blokjes en doe de blokjes in de blender. Laat het brood weken en voeg nog een flinke scheut olijfolie toe. Doe er de tomatenpuree bij. Kruid met peper en zout en voeg er een scheut witte wijnazijn aan toe.

Mix de soep een tweede keer. Je kan de soep zeven voor een fijn resultaat zonder pitjes. Zet de soep in de koelkast terwijl je de afwerking voorbereidt.

Breng een pot water aan de kook en kook de eieren hard. Laat ze afkoelen. Pel de eieren en hak ze fijn. Snijd de ham in dunne reepjes. 
Snipper de basilicumblaadjes fijn. 

Lepel de koude soep in een diep bord. Voeg een lepel geplet ei en enkele reepjes ham toe. Werk af met olijfolie en gesnipperde basilicum.

Smakelijk!

 
(Dankjewel Dagelijkse Kost, voor het recept!)

 

5596cc97-409d-4bdc-b8ad-4d4670ca1722.png
DEWASSENDEMAAN.be