Macaroni met savooikool

(www.groen.net)

  • 1 savooikool
  • 250 g korte macaroni
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 groot blik gepelde
  • tomaten in blokjes
  • 1/2 kg verse kaas
  • 100 g gerookt spek
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 dl room
  • 1 teentje knoflook
  • muskaatnoot
  • boter
  • peper & zout

  1. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water.
  2. Kook de koolbladeren 3' en spoel ze.
  3. Klop de kaas op met 2 eetlepels room, peper en zout en muskaatnoot.
  4. Laat het spek in dobbelsteentjes uitbakken.
  5. Fruit de schijfjes wortel, de versnipperde ui en de uitgeperste knoflook in wat spekvet.
  6. Voeg de gepelde tomaten bij het spek en de groenten en laat alles 15' afgedekt stoven.
  7. Voeg van het vuur, de rest van de room toe en kruid de saus eventueel nog wat bij.
  8. Vermeng de uitgelekte deegwaren met reepjes savooikool, het mengsel van kaas en room en de tomatensaus.
  9. Giet het geheel in een beboterde ovenschaal.
  10. Strooi er de geraspte kaas over en zet de schotel 30' in een op 200°C voorverwarmde oven.