Lasagne met witloof en honingsaus


  • 6 vellen lasagne
  • 8 stronkjes witloof
  • ¼ liter room
  • 100 g gorgonzola
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • ¼ liter witte wijn
  • 1 eetlepel honing
  • roomboter
  • beetje maïzena

  1. Snij witloof in smalle reepjes.
  2. Bak deze lichtjes, blus ze af met de room, in laten dikken.
  3. Eventueel wat binden. De witloof moet knapperig blijven!
  4. Van het vuur nemen en af laten koelen.
  5. Gorgonzola in blokjes snijden en door witloofmengsel doen.
  6. In ingevette ovenschaal om en om lagen van het witloofmengsel en de lasagnevellen en de Parmezaanse kaas.
  7. De schaal 25' in de oven doen tot het door en door warm is.
  8. Voor de saus: laat de wijn en de honing in een pannetje op een laag vuur indampen tot ongeveer 1/3 van het volume. Daarna opkloppen met een beetje roomboter. Apart serveren.