Rooktempeh met rode kool, appels en rozijnen


  • rooktempeh
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 50g geraspte kaas
  • rode kool
  • 5 soeplepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 appels
  • 100g rozijnen
  • 100g walnoten
  • peper, zout, shoyu

  1. Laat de rozijntjes wellen in water.
  2. Snij de rode kool fijn.
  3. Verwarm de olie in een pan en voeg er de koolsnippers aan toe: handvol per handvol, goed omroeren in de olie.
  4. Voeg meteen de azijn toe en een geutje shoyu.
  5. Roer flink door elkaar en voeg de rozijntjes toe.
  6. Afdekken en laten garen gedurende 10'.
  7. Snij ondertussen de appels in stukken en voeg toe aan de rode kool.
  8. Breng op smaak met peper, eventueel wat zout en laat alles nog 5' sudderen.
  9. Voeg er op het laatst de noten bij.
  10. De gesnipperde sjalot en geplette look bakken in hete olie.
  11. Rooktempeh in schijfjes snijden en kort langs beide kanten laten bakken.
  12. In een schaal doen, de geraspte kaas over de plakjes strooien en warm opdienen.
  13. Heerlijk met aardappelpuree!