Perenvlaai met rode wijn

(www.mijnflandria.be)

  • 750 g peren
  • 1 pak kruimeldeeg
  • sap van 1 citroen
  • 60 g amandelschilfers
  • 1 eetlepel fijne griessuiker
  • 1/8 l rode wijn
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 citroenschil
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 klontje boter

  1. Snijd de geschilde en ontpitte peren in gelijke partjes en bedruip ze meteen met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  2. Rol het deeg uit en bekleed daarmee een beboterde springvorm.
  3. Bestrooi de deegbodem met amandelschilfers en schik er dakpansgewijs de perenpartjes bovenop.
  4. Bestrooi met suiker en bak 45' in een op 180°C voorverhitte oven.
  5. Breng de rode wijn op smaak met vanillesuiker, citroenschil en kaneel en breng aan de kook.
  6. Neem van het vuur en roer er de voorgeweekte en uitgeknepen gelatine door.
  7. Laat oplossen en verwijder de citroenschil.
  8. Verdeel de saus over de perentaart en laat ze goed opstijven in de koelkast.
  9. Verwijder de springvorm en serveer.