Walnoot-perentaart

(www.kokkerel.net)

deeg:
  • 100 g suiker
  • 2 dooiers
  • 200 g bloem
  • 60 g gemalen walnoten
  • 100 g boter
  • zout

crème:
  • 2 dl melk
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 eieren
  • 60 g suiker
  • 4 el cognac

vulling:
  • 750 g peren
  • 300 g walnoten

  1. Suiker, eidooiers en snufje zout mengen.
  2. Bloem en gemalen walnoten erdoor roeren.
  3. Boter en 3 el water toevoegen en tot een samenhangend deeg kneden.
  4. Deeg in plasticfolie 1 uur in de koelkast laten rusten.
  5. Bakblik invetten en bodem bedekken met het deeg.
  6. De peren schillen, in dunne schijfjes snijden en cirkelvormig op het deeg leggen.
  7. De melk, crème fraîche, eieren, suiker, en cognac mengen en over de peren schenken.
  8. Taart in het midden van de oven op 180°C ca. 40' bakken.
  9. Walnoten over de taart verdelen en nog 10' bakken.