WAAROM EEN BIOPAKKET

Er zijn allerlei redenen om te kiezen voor een biopakket, en ze zijn allemaal even goed.

Het mooie voor ons is dat onze pakketten 'de cirkel rond maken'. In tegenstelling tot veel andere landbouwbedrijven waar maar al te vaak lineair gewerkt wordt: boeren zaaien, boeren oogsten, boeren verkopen hun oogst, en daarna datzelfde liedje van voren af aan opnieuw. Dat maakt een boerderij zeer afhankelijk van vraag en aanbod, met ondermaatse prijzen, gigantische overschotten en weinig werkzekerheid als gevolg. Bij ons niet, onze werking gebeurt in een cirkel, een cirkel die onszelf  - en onze natuur - in stand houdt. Onze boeren zaaien en oogsten evenzogoed. Die oogst wordt evenzogoed verkocht, zij het via biopakketten. En dat maakt nu net hét grote verschil.


 

Onze klanten genieten van onze biopakketten. En ondertussen genieten bodem, lucht en water mee;

Alles is afkomstig uit de biodynamische of biologische teelt. Alle groenten van op De Wassende Maan zijn biodynamisch geteeld. Deze regelgeving gaat nog heel wat verder dan de biologische regelgeving. Zowel de boerderij als het hele pakkettensysteem worden gecontroleerd door erkende controleorganisatie, daardoor dragen ze het biogarantie®-label.
 
De groenten zijn steeds kraakvers. Alle groenten die van op De Wassende Maan komen worden een of twee dagen voordat jij je pakket gaat afhalen geoogst. Ook bij de producten die niet van bij ons komen doen we aan strenge kwaliteitsbewaking. Zit er toch iets in je pakket dat niet door de beugel kan? Dan compenseren we dat graag!
 
 Je eet gevarieerder dan je ooit zou eten. Doorheen een jaar zitten er meer dan 50 verschillende soorten groenten in zo'n pakket. Die zijn steevast vergezeld met tips en recepten.
 
 Je ontdekt heel wat nieuwigheden. Heb jij al gehoord van mosterdblad, komatsuna, roodlof of loganbes?
 
 Je wordt wekelijks ondersteund met recepten voor die week. In de nieuwsbrief plaatsen we wekelijks een hele reeks recepten: voor elke groente uit het pakket een recept. Ook op onze groente - en fruitwijzer vind je heel wat tips & tricks.
 
  De inhoud van een pakket is seizoensgebonden en we zoeken naar een zo lokaal mogelijke herkomst.
 
Zo'n pakket is razend gezond. Wist je dat het gemiddelde Vlaamse gezin in 2015 39 kg groenten at? Dat is 750 gram per week, per gezin. Met zo'n pakket verveelvoudig je dat al gauw!
 
 We mijden tussenschakels en garanderen zo een eerlijke prijs voor de consument en de boer.
 
 Het is gewoon gemakkelijk: Je hoeft niet meer na te denken over welke groenten je zal kopen en je kan ze groenten simpelweg ophalen in een afhaalpunt in je buurt. Met onze 50 afhaalpunten in en rond Gent is er vast ook wel eentje bij jou in de buurt!
 
 En je eet bovendien nog eens met een gerust geweten!

Maar dat is niet alles: de biopakketten vormen een belangrijke, en vooral zekere, afzet.

Door die grote zekerheid kunnen onze boeren zeer efficiënt aan teeltplanning  doen, wat resulteert in eerlijke prijzen en mindergroenteoverschotten. Die zekerheid zorgt er ook voor dat we kunnen blijven investeren in een grote teeltdiversiteit, wat dan weerbodemvruchtbaarheid en ecosystemen ten goede komt.

En last but not least: die zekerheid laat ons toe om werkzekerheid te genereren. Dankzij onze pakketten zijn we in staat boeren aan te werven met bediendecontracten en alle voordelen van dien, geen evidentie in de landbouwsector... Hierdoor genieten onze boeren een vast inkomen, tijd 's avond en in de weekends, en net zoveel vakantie, recht op ziekteverlof en op pensioen, als de collega's aan onze bureaus.