Ovenschotel van aardperen


Ingrediënten

  • ½ kg aardpeer
  • ½ l lichte room
  • ¼ kg spekreepjes
  • tijm
  • zout & peper
  • Parmezaanse kaas
  • paneermeel

Werkwijze

  1. Was de aardperen goed, de schil hoeft er niet af maar het mag wel.
  2. Snij de aardperen dwars door het midden in 2 stukken en leg ze in een ovenschotel.
  3. Leg daar bovenop de spekreepjes.
  4. Giet de room erover heen tot de aardperen en de spekjes net onderstaan.
  5. Strooi dan wat zout en wat peper eroverheen en voeg de tijm toe.
  6. Strooi de Parmezaanse kaas voor de helft erover heen en meng dan de room, aardperen en spekjes door elkaar.
  7. Strooi de andere helft van de Parmezaanse kaas erover heen en het paneermeel.
  8. Zet 45' in een voorverwarmde oven op 225 °C en dit gerechtje is klaar.

Aardpeer Tijm