Daikon

Daikon, rettich of zomerrammenas is een stuk langer dan zijn soortgenoten. Radijs is een echte voorjaarsgroente, terwijl daikon meer een zomer- en herfstgroente is. Daikon blijkt niet erg geliefd bij de Westerse consument, ook al gebruikt men pseudoniemen zoals Chinese of Japanse (reuzen)radijs. 
Daikon behoort tot de kruisbloemenfamilie en wordt, net zoals bij radijs, raap en rammenas, voor de wortel geteeld. Omwille van de vruchtwisseling wordt de plant echter bij de koolgewassen gerekend.

Bewaring - Daikon bewaart zeer goed, je hoeft hem dus niet meteen te verwerken.

Gezondheid - Daikon heeft een waterafdrijvende werking, maar is zonder meer gezond. Het heeft ook een zachte smaak en een goeie vertering (het smijt niet op, het komt niet meer terug!). 

Bereiding - Op tafel is deze groente geliefd als ze geraspt wordt en gemengd met yoghurt/platte kaas en verse peterselie. Smullen maar !

Recepten