Rode biet

Rode biet is een tweejarig gewas dat stamt uit de ganzevoetfamilie (waartoe ook warmoes of snijbiet behoort).

Bewaring - Rode biet kan je heel goed bewaren (1 maand of meer) in een plastieken zak verpakt in de koelkast.

Bereiding
- Je kan de smaak van rode biet laten variëren door originele bereidingen als rodebietensoep (met room en appelazijn!), zoetzure rode biet, rode biet met gember, rode biet met pompoen, enzovoort...Van het verse loof kan je soep maken. Daarvoor moet je de stengel en het blad goed wassen en fijnsnijden. Rasp enkele bieten fijn en kook ze samen met het loof gaar. Zout, azijn of citroen toevoegen. Serveren met room.


Gele bieten

Is een speciale variant van de rode biet.  De gele biet is licht zoet in vergelijking met de sterker smakende rode variëteit. De gele biet is samen met de witte biet een oud ras.

Gebruik:
Rauw (eerst schillen), geroosterd of gekookt verwerken. De kooktijd bedraagt een uur tot twee uur. U kunt bieten ook in de oven laten garen. Pak ze in aluminiumfolie in. Leg ze 3 a 4 uur op 150 graden in de oven. Daarna pellen. Bieten worden warm of koud gegeten. In plakjes, blokjes of geraspt. Of in zuur bewaard

Recepten