Dieren

Op een biodynamisch bedrijf is de natuur het uitgangspunt. Op allerlei manieren zoekt de biodynamische boer naar een passende aansluiting bij de omgeving van zijn bedrijf; bloemstroken, nestkasten, bijenvolken,… het maakt allemaal deel uit van het bedrijf. We proberen ook zoveel mogelijk de kringloop te sluiten met mest en voer op het eigen bedrijf. Er wordt daardoor minder wereldwijd gesleept met grondstoffen en de kans op vreemde ziekten wordt verminderd.

Varken

Sinds 2012 hebben we op De Wassende Maan varkens. We geven deze dieren volop de tijd en ruimte om sterk en volwassen te worden, laten hen zoveel mogelijk hun natuurlijk gedrag vertonen en voeden hen met groente-afval en biologische granen uit de regio (waarvan we een deel zelf kweken). Als de varkens geslacht worden, verkopen wij het vlees in onze boerderijwinkel.

Kip

In de winter kweken we op De Wassende Maan Kabir-kippen in onze lege serretunnels. Een Kabir is een bruine kip die trager groeit dan zijn witte soortgenoten en daarom bekend staat om de goede smaak en bijzondere kwaliteit. Onze kippen hebben dan ook zeer fijn en vol vlees. Qua smaak kan je vergelijken met de Mechelse koekoek en Poulet de Bresse.

In het najaar worden jonge piepkuikens uitgezet in de lege tunnels. Zij mogen er vrolijk op los scharrelen, terwijl ze onkruidresten en slakkeneitjes verorberen. De kippen woelen de grond los en zorgen voor natuurlijke bemesting. Ze genieten van veel vrije (buiten)ruimte, 100% biologisch voedsel en toegewijde zorg van onze boeren. Blije kippen dus. En dat proef je!

​We verkopen onze kip het hele jaar door diepgevroren in de boerderijwinkel (volledige braadkip, kipfilet, kippenbil, kippenvleugels). Zin in lokaal, biologisch en eerlijk vlees? Dit moet je eens geproefd hebben.