VEELGESTELDE VRAGEN

PRAKTISCH  |  INHOUD VAN DE PAKKETTEN  |  VARIA

PRAKTISCH

Ik ga op vakantie, wat nu? 
Een pakket dat niet wordt opgehaald, dat is maar zonde, dat staat vast. Maar wat doe je dan wel met je pakket? Alle info vind je op deze pagina .

Mijn groenten stapelen wat op, kan ik mijn abonnement een weekje on-hold zetten?

Wat extra porties soep, geblancheerde groenten of spaghettisaus komt geregeld van pas, niet? Of wat had je gedacht van pickles, chutneys en fermenten? Nog steeds groenten over?

Maar ook als dat niet lukt: geen nood. Ook dan kan je je pakket annuleren. Dan geldt dezelfde regeling als wanneer je op vakantie vertrekt (zie boven). Contacteer ons minstens 9 werkdagen vooraf om je pakket weg te schenken, te verschuiven of te annuleren.

Ik zou mijn pakket volgende week graag in een ander afhaalpunt afhalen, kan dat?

Dat kan! Je hoeft ons enkel laten weten in welk afhaalpunt je je pakket graag gaat afhalen. Dat kan tot negen werkdagen vooraf via een mailtje naar biopakket@dewassendemaan.be.

Zo'n pakket, dat is eigenlijk toch niets voor mij. Wat nu?

In dat geval kan je je pakket uiteraard stopzetten. Let op, als abonnee kan je je abonnement enkel stopzetten op het einde van elke maand. Verwittig ons via e-mail (biopakket@dewassendemaan.be) of telefonisch (09/386.82.14)  ten laatste 9 werkdagen voor het einde van de maand. Zie ook het pakketreglement voor meer info.

INHOUD VAN DE PAKKETTEN

Biodynamisch? Proberen niet alle bedrijven dynamisch te zijn?

Uiteraard, maar biodynamisch is heel wat meer dan 'gewoon' bio en dynamisch. We doen het hier allemaal wat uitgebreider uit de doeken.

Bananen? Die komen toch van ver?

We zoeken onze groenten en fruit zo lokaal mogelijk. Voor de groenten lukt dat doorheen het hele jaar aardig goed. Aan het einde van de winter of aan de start van het voorjaar kan het al eens gebeuren dat we de mosterd toch wat verder van huis moeten gaan halen, dat om toch voldoende variatie te kunnen aanbieden. We beperken ons dan tot Europese teelten die per vrachtwagen tot hier komen.

Voor het fruit is dat echter vaak heel wat moeilijker, in België groeit er niet zo heel veel fruit en al zeker niet in het voorjaar. Voor fruit gaan we bijgevolg vrij vaak wat verder aankloppen. We houden er echter aan vast enkel producten aan te kopen die per vrachtwagen of per boot tot hier komen (producten uit Centraal Afrika of Niger zal je bijgevolg niet in de pakketten zien verschijnen - daar is geen haven) en fairtrade bananen aan te kopen. En by the way, of het nu duurzamer is om in mei Belgische appels die reeds maandenlang gekoeld worden of verse Argentijnse appels die per boot tot hier kwamen, is het laatste nog niet gezegd.

Aubergines? Groeien die niet in verwarmde serres?

We proberen groenten uit verwarmde teelten zoveel mogelijk te mijden. In de zomer en het najaar lukt dat goed, aan het einde van de winter en in het voorjaar is dat soms wat moeilijker. Dan sijpelt er al eens een verwarmd product de pakketten binnen. Maar ook dan gaan we zoveel mogelijk op zoek naar groenten die door middel van warmtekrachtkoppeling of pelletsystemen verwarmd werden.

Er ontbrak iets in mijn pakket, en nu?

Oeps, ons excuses! Foutjes maken is menselijk, maar we zetten ze dan graag recht ook! Geef ons gerust een seintje via biopakket@dewassendemaan.be, we compenseren het ontbrekende product in één van de daaropvolgende weken.

Een te zachte tomaat of een te rijpe mango, het kan al eens gebeuren. Wat nu?

Kwaliteit, daar willen we voor staan. Desondanks kan het toch al eens gebeuren dat er tijdens het maken van al die pakketten een zachte plek of slap blaadje werd gemist. Ook dat zetten we graag recht uiteraard. Geef ons gerust een seintje via biopakket@dewassendemaan.be, zo ontvang je in één van de daaropvolgende weken een compensatie.

VARIA

Kan ik ook een groentepakket cadeau doen?

Dat kan! Met onze cadeaubonnen plezier je iemand met onze pakketten, maar hij/zij kan er ook mee terecht ook in de winkel of bij de workshops. Is dat geen origineel - en bovenal duurzaam - cadeau?