Links en info

Bio in je buurt
Organisaties
Kinderen en groenten op het menu
Kookboeken
Kookwebsites

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bio in je buurt

Organisaties


Kinderen en groenten op het menu  

Kookboeken

  • "De Brooddoos - Meer dan kaas en salami" - Lut Declercq (Verrassende brooddoos-vullingen, ecologisch verantwoord en met lekkere spreads voor op je boterham, zelfgemaakte bijpassende drankjes, kinder fantasie brooddozen en veel basisbereidingen van dressings, salsa's en sauzen),
  • "30 minuten vegetarisch" - Rose Elliot. (140 moderne, makkelijke vegetarische gerechten die binnen 30' op tafel staan. Een fijn boek voor starters of voor wie vegetarisch wil koken voor kinderen, maar ook ervaren veggiekoks vinden er originele versies in van klassieke gerechten).
  • "Handboek Ecologische Voeding " - Diana Lauwers. (Na het uitgebreid gedeelte over voedingsleer en productinformatie, volgt een heus kookboek met bijna 700 smakelijke recepten).
  • "Het gouden vergeten groentenboek" - Marianna Buser. (Een ontdekkingsreis naar smakelijke vergeten groenten. Recepten van meer dan tien verschillende wortel-en knolgroenten).
  • "Jamie at home " - Jamie Oliver
  • "Plenty groente genoeg om heel lekker te koken " - Yotam Ottolenghi. (Originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. De recepten zijn per groentesoort gerangschikt).
  • "Puur en vegetarisch " door Tine Tomme. (180 eenvoudige recepten uit de Avalonkeuken).
  • "Van eigen erf - Koken met de oogst van de biologische boer " - Iris van de Graaf en Maria van Boxtel. (Een biologisch boerenkookboek over écht eten. Over het reilen en zeilen van de biologische boerderij. Oogst rechtstreeks van het land. Ieder seizoen weer andere groenten en fruit. Verse doperwten, dauwverse sla en rijp geplukte rode vruchten. Romige zuivel, ambachtelijke kaas en eerlijk vlees. En over hoe heerlijk en puur je daarmee kunt koken. Met gemakkelijk te bereiden gerechten van Loethe Olthuis en familierecepten van biologische boeren en tuinders. Een boek dat rekening houdt met onze ecologische voetafdruk).
  • "Vegetarisch vanaf de wieg - Recepten zonder vlees voor baby en peuter " - Francis van Arkel. (Het boek kan blijkbaar wel niet meer besteld worden, omdat het niet meer herdrukt wordt. Misschien in tweedehandswinkels te vinden).
  • "Vers uit de tuin - Koken met de oogst van het seizoen " - Sarah Raven - Uitgever Terra. (Vol heerlijke seizoensrecepten met groenten, tuinkruiden en fruit. Zeer praktisch per twee maanden geordend, zodat je direct ziet wat de verse producten van die periode zijn).

Kookwebsites


Top