" VERRASSEND INGEMAAKT "

Workshop door Philippe Van Landeghem



Lange leve de oogst!

Welke techniek is het best om tomaten te bewaren en wat heb je daarvoor nodig? En hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren? 

Je leert verschillende technieken kennen om groenten en fruit langer te bewaren en je komt alles te weten over steriliseren, (vries)drogen, zouten, inkuilen, pasteuriseren, inmaken met zoet of zuur of alcohol, pekelen en fermenteren.

Heb je zelfgemaakte jam, chutney of notenporto?  Breng ze gerust mee, dan proeven en bespreken we de technieken. Na de theorie gaan we aan de slag. Trek je keukenschort aan want we duiken samen de keuken in!

Wanneer?
Donderdag 4 oktober, 19u30 - ca. 22u (volzet)
Donderdag 11 oktober, 19u30 - ca. 22u (volzet)
Waar? De Wassende Maan, Beekstraat 35, Astene
Prijs? 35 euro
Meebrengen? Schort en 3 lege confituurpotjes
Aantal? max. 15

De inschrijvingen zijn afgesloten: de workshops zijn allebei volzet.