HET BIOPAKKET  |  WAAROM?  |  PRAKTISCH  |  FAQ  |  VOOR BEDRIJVEN 
VOOR STUDENTEN  |  CADEAUBONNEN

De Wassende Maan, dat is in de eerste plaats een biodynamische boerderij in Astene. In het zoeken naar een duurzame afzet voor onze groenten kozen we reeds in 1995 de verdeling via biopakketten. Duurzaam? Jawel! In meerdere opzichten: ecologisch, sociaal én economisch. Deze groenteabonnementen vormen de rode draad van ons verhaal.

       


HET BIOPAKKET

Het idee is eenvoudig: je neemt een wekelijks of een tweewekelijks abonnement op een van onze pakketten. Wij stellen het pakket samen op basis van het aanbod van ons eigen land, collega-boeren, en indien nodig de groothandel. En jij kan het vervolgens afhalen in een afhaalpunt in je buurt. 

Wat er in je pakket zal zitten weet je steeds zeven dagen vooraf. Elke woensdag plaatsen we een vooruitblik op de pakketten van de week nadien op onze website.

Wil je meer weten over de samenstelling van deze pakketten?

WAAROM?

Het is leuk, vers, gevarieerd en gemakkelijk

 • De groenten zijn kraakvers
 • Je eet gevarieerder dan je ooit zou eten
 • Je ontdekt heel wat nieuwigheden
 • Je wordt wekelijks ondersteund met recepten voor die week
 • Ook op onze groente- en fruitwijzer vind je heel wat tips & tricks
 • Zo'n pakket is razend gezond
 • En je eet bovendien nog eens met een gerust geweten!
 • Je hoeft niet meer na te denken over welke groenten je zal kopen
 • Je kan je groenten simpelweg ophalen in een afhaalpunt in je buurt

Lees meer...

Het is bio, seizoensgebonden en van lokale teelt

 • Alles is afkomstig uit de biodynamische of biologische teelt
 • De inhoud van een pakket is seizoensgebonden
 • We zoeken naar een zo lokaal mogelijke herkomst
 • We mijden tussenschakels en garanderen zo een eerlijke prijs voor de boer

 Lees meer...

Een biopakket betekent heel wat voor een gezonde boerderij

 • De vele abonnees betekenen een zekere afzet voor onze groenten
 • Hierdoor kunnen we onze groenten aan eerlijke prijzen verkopen
 • En vermijden we groenteoverschotten
 • Het maakt bovendien een grote teeltdiversiteit mogelijk
 • En stelt ons in staat om werkzekerheid te genereren
Lees meer...

PRAKTISCH

Je wilt misschien wel zo'n pakket proberen, wat dan?

1. Kies je afhaalpunt en afhaaldag

Met bijna 50 afhaalpunten is er vast wel eentje bij jou in de buurt. Check hier wat voor jou het dichtstbijzijnde afhaalpunt, en bijhorende afhaaldag, is. Pakketten kunnen afgehaald worden op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, de afhaaldagen verschillen van afhaalpunt tot afhaalpunt.... of laat je pakket aan huis leveren (in regio 9800)

Vanaf 1 december 2017 start een fijne samenwerking tussen fietskoerierdienst ViaVélo en De Wassende Maan. Vanaf dan kan je als abonnee in Astene, Deinze en Petegem-aan-de-Leie jouw biopakket op woensdag aan huis bezorgd krijgen. Deze duurzame thuislevering is 100% ecologisch en volledig op jouw maat! Meer info en intekenen voor thuislevering kan via 'Biopakket aan huis'.

2. Kies je pakket en de frequentie waarmee je dat pakket wilt

We bieden verschillende pakketten aan, van mini tot groot, van groente tot fruit, van extraatje tot patat. Je vindt ze hier allemaal terug. Daarnaast kan je kiezen of je een wekelijks of een tweewekelijks abonnement wilt. Stem je abonnement af op jouw behoefte!

Door te spelen met een wekelijks of een tweewekelijks abonnement kan je je abonnement afstemmen op de behoeften van jou of je gezin.

 

3. Teken in op een proefabonnement

Wil je graag eens proberen of een biopakket iets voor jou is? Dan is de volgende stap intekenen op een proefabonnement. Met een proefabonnement ontvang je een biopakket tot aan het einde van de maand nadien. Daarna kan je kiezen of je je pakket al dan niet verderzet of eventueel wilt overstappen naar een ander pakket. 

Je ontvangt vanaf dan ook onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin de precieze inhoud van je pakket, herkomst van alle groenten en fruit, bewaar- en gebruikstips, tal van recepten en eventuele praktische mededelingen. Via onze nieuwsbrief blijf je bovendien op de hoogte van het reilen en zeilen op De Wassende Maan. De nieuwsbrief wordt wekelijks op dinsdag verzonden. 

 

PS: Ook na je proefabonnement kan je eenvoudig wijzigingen aanbrengen aan je abonnement of je pakket stopzetten, mits je het ons 9 dagen vooraf laat weten. Je kan ook steeds één of meerdere pakketten annuleren, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat. We betalen je dan terug. 

4. Ga je pakket afhalen

Samen met de bevestiging van je pakket ontvang je van ons ook de eerste afhaaldag. Het spreekt voor zich: je kan je pakket die dag gaan afhalen. 

De groenten worden in onze afhaalpunten geleverd in plastic bakken. Deze mogen echter niet meegenomen worden; een tas of doos kunnen dus van pas komen. Vergeet daarnaast ook niet om je naam af te vinken op de afhaallijst, zo zijn wij er zeker van dat je het pakket goed hebt ontvangen.

Geniet ervan!

> Meer gedetailleerde informatie over het pakkettensysteem vind je in het reglement. <


FAQ

Heb je nog vragen? Misschien vind je hier wel het antwoord!
Aarzel ook niet ons te contacteren, we informeren je graag. Je kan met al je vragen terecht bij biopakket@dewassendemaan.be


VOOR BEDRIJVEN

Eet je op het werk graag een gezond tussendoortje? Ook bedrijven kunnen bij ons terecht voor een pakket. Voor hen ontwikkelden we de 'Fruit op het werk'-formule. Zo'n fruitpakket bevat ongeveer 4 soorten fruit en is voldoende voor ongeveer 5 medewerkers (1 stuk fruit per dag in de werkweek). Meer weten?

VOOR STUDENTEN

In de lesweken van het academiejaar stellen we ook pakketten op maat van studenten samen. Deze pakketten zijn afgestemd op studenten want

 • ze zijn wat kleiner en goedkoper
 • studenten hoeven geen abonnement aan te gaan, ze kunnen week na week kiezen of ze een pakket bestellen
 • de pakketten kunnen afgehaald worden op maandag

Deze pakketten worden verdeeld door een bende enthousiaste vrijwilligers, dat doen ze onder de naam 'Mizuna'. Bestellen kan dan ook via hen.

Studenten kunnen er terecht voor een groentepakket, een gemengd pakket, een fruitpakket en een aardappelpakket. Het aanbod vind je hier terug

De pakketten kunnen afgehaald worden in 2 afhaalpunten: de Therminal (Hoveniersberg 24) en Campus Coupure (Coupure Links 653). 

CADEAUBONNEN

Doe jij graag een biopakket cadeau aan je liefste, broer of zus, ma of pa of zielsverwant? Dat kan met onze cadeaubonnen! Je kan ze bovendien ook spenderen in onze winkel of aan een van onze workshops of lezingen. 

Alle info vind je hier terug.