Boordevol primeurgroenten van eigen land Email niet duidelijk zichtbaar? 
Bekijk deze email in een browser.
38e25c12-e521-4ab4-9943-caa4ae19fba9.png
DEWASSENDEMAAN.be
38e25c12-e521-4ab4-9943-caa4ae19fba9.png
4f9f8f31-1a5b-4085-b457-b3183d469a1e.png
d5dc3f08-d1ca-40fb-8a71-9cedfa28a102.png

INFOBRIEF WEEK 17 |  24 APRIL

0b888548-7a65-420d-a031-2d14fab3c7f4.png

 

FEESTDAGEN

 

Dinsdag 1 mei (week 18)

Opgelet!
 Voor volgende afhaalpunten gelden uitzonderlijke afhaalmomenten:

NEST: Afhalen op woensdag 2/5 tussen 13u30-14u en 18-20u

Spinnekop: Afhalen op woensdag 2/5 tussen 18-21u

Evergem Oxfam Wereldwinkel: De wereldwinkel is gesloten, maar je kan je pakket afhalen zoals gewoonlijk

 

 

Donderdag 10 mei (week 19)

Opgelet!
 Voor volgende afhaalpunten gelden uitzonderlijke afhaalmomenten:
 
Voskenslaan (Max Mobiel): Afhalen op woensdag 9/5 tussen13u30-18u30

Herbatheek: Afhalen op woensdag 9/5 tussen 15-20u

Vooruit: Afhalen op vrijdag 11/5 tussen 12u30-18u


Lembeke: Afhalen op vrijdag 11/5 15-19u

Biowinkel De Wassende Maan: Afhalen op vrijdag 11/5 tussen 14-18u30

Mariakerke Oxfam Wereldwinkel: Afhalen op vrijdag 11/5 tussen 9u30-12u30 en 13u30-18u

 

 

NIEUW: BROODABONNEMENT

 



 

 

 

Zin in vers en smaakvol biobrood,
gratis geleverd in jouw afhaalpunt*?


NIEUW bij De Wassende Maan:

Broodabonnement met zuurdesembrood van biobakkerij Compaan.



* We leveren geen brood via afhaalpunten
Origin'O en Bio Shop.

 

GEEF ER EEN PATAT OP!

 

Onze biodynamische aardappelen
staan in promotie!
 
2,5 kg aan € 4
5 kg aan € 7
 
 
Bestellen kan ook zonder abonnement. De levering in een afhaalpunt is gratis.
 

 

 


 

 

IN JOUW PAKKET

 

Door het mooie weer zijn onze tunnelserres als het ware 'ontploft'. Wat een heerlijke rijkdom aan lentegroenten! Alweer een primeur in de pakketten: kraakverse paksoivoor iedereen.
 
We trakteren iedereen ook op de allereerstekropsla van het jaar. Op naar de keuken voor frisgroene lenteslaatjes!
 
De ene primeur na de andere... Onze verse tijm zorgt voor de fijnste aroma's in de kookpotten. Door de tijmplant uit te planten in de tuin of goed te verzorgen in de pot gaat 'ie nog maandenlang mee.

Kervelsoep met balletjes, kervelpuree of kervelpesto, geen gerecht is te gek voor deze frisgroene ranke blaadjes.

 

 

 


 
Wie een extraatje ophaalt deze week, mag zich verlekkeren op mooie zoetzurerabarber van onze collegaboer Pol Hanssens.

Dit bosje groene rucola uit onze tunnelserres voelt zich prima bij een stukje meloen en ham. Voorgerechtje, iemand?
 
In jouw fruitpakket deze week: primeur Galia meloen met zacht en sappig vruchtvlees.
 
In het aardappelpakket vind je onzebloemige Connect aardappelen met gele schil. Wil je ook eens aardappelen van De Wassende Maan in huis halen, maar heb je geen zin in een abonnement? Via onzeaardappelactie kan je verschillende soorten aardappelen bestellen en gratis laten meeleveren in jouw afhaalpunt. Een aanrader!

 

 

Fruit op het Werk (W)

 

Fruitpakket (F)

€ 12,10 / papieren zak

Extraatje (E)

€ 5 / papieren zak

Aardappelpakket (P)

€ 5 / netzak  -  3.5 kg

Appel Cripps Pink * en *** (Frankrijk)
Banaan fair trade ** (Zuid- of Midden-Amerika)
Dadels gedroogd (Tunesië)
Meloen Galia (PRIMEUR, Marokko)


 

Appel Cripps Pink * en *** (Frankrijk)
Banaan fair trade ** (Zuid- of Midden-Amerika)
Meloen Galia (PRIMEUR, Marokko)
Sinaas  (Spanje)

Rabarber (Pol Hanssens)

Aardappel Connect * (DWM)

Mini groentepakket (M)

€ 8,50 / transparant klein

Klein groentepakket (A)

€ 12,10 / rood klein

Groot groentepakket (C)

€ 19,80/ blauw groot

Gemengd pakket (B)

€ 16,80 / blauw klein

Kervel * (DWM)
Kropsla * (DWM)
Paksoi * (DWM)
Rucola * (DWM)








 

Kervel * (DWM)
Kropsla * (DWM)
Paksoi * (DWM)
Rucola * (DWM)
Tijm (in pot) * (DWM)

Kervel * (DWM)
Kropsla * (DWM)
Paksoi * (DWM)
Rode biet * (DWM)
Rucola * (DWM)
Spinazie * (DWM)
Tomaat (EcoVeg)
 

Kervel * (DWM)
Kropsla * (DWM)
Paksoi * (DWM)
Rucola * (DWM)
Spinazie * (DWM)

Appel Cripps Pink * en *** (Frankrijk)
Banaan fair trade ** (Zuid- of Midden-Amerika)

Alles van gecontroleerde biologische teelt   *17a9134f-15f4-44aa-9ff1-38f7253e8f81.png biodynamische teelt 
 ** biologisch én fairtrade *** in omschakeling naar biologische teelt 

Vooruitblik voor volgende week zie website woensdag vanaf 18u.

 
4d6390f9-7526-41ad-8121-1d0f65f68e61.png

- RECEPTEN -

Naast pasta is risotto één van de gerechten die ik het meest klaarmaak thuis. Snel klaar, niet veel voorbereiding en je hebt niet veel potten of pannen nodig, dus de afwas blijft ook beperkt. Deze aspergerisotto met kervel is op en top lente. 

Jaren geleden maakte ik met mijn gezin een reis doorheen Vietnam. Het is daar dat ik springrolls heb leren kennen, en sindsdien heb ik nog geen enkele geproefd die zo lekker is als toen. Mijn zoektocht gaat steeds verder, maar deze springrollsmet kropsla, rode kool en avocado zien er alvast bijzonder lekker uit.

Wok is zowat de definitie van Oosterse keuken in België. In elke supermarkt vind je tegenwoordig kant-en-klare wokgroenten. Ik begrijp het wel - het is makkelijk en snel, maar ik wil persoonlijk echt niet eten wat er nog in dat zakje zit behalve de gesneden groenten. Bewaarmiddelen, middelen om de knapperigheid en kleur te behouden,…
Ik snij mijn groenten liever zelf! In dezeteriaki-wok met rundsvlees verwerk je dé wokgroente bij uitstek: paksoi.

Tapenade is een klassieker om op de hapjestafel te zetten. Deze is eigenlijk heel makkelijk zelf te maken en aan te passen naar je eigen smaak. Met rode biet tapenade op tafel scoor je gegarandeerd bij je tafelgenoten!

Ik kan op twee handen niet tellen hoe vaak mijn pasta’s gebaseerd zijn op dit recept. In het begin volgde ik het recept nog, maar nu gooi ik alles in de pot wat ik in mijn frigo vind wat erbij zou passen. Champignons, spekblokjes, oesterzwammen, artisjokharten… Het werkt elke keer opnieuw. Probeer je ook eens deze'keigemakkelijke' spaghetti met o.a. rucolaen tomaten?

Panzanella is een traditionele Italiaanse salade op basis van oud brood. Ik hoor het je al denken… oud brood? Ja, de blokjes brood worden gemengd met verse knapperige groenten zoals tomaaten komkommer, pittige rode ajuin en gebrande zoete puntpaprika. Het brood werkt als spons en neemt al die frisse smaken op.

Nu officieel het aspergeseizoen gestart is deel ik met veel plezier een a-typische manier om die toppers te verwerken. Asperges à la flamande kennen we allemaal wel. Hier verwerken we de groene variant, in een supergezondespinaziesalade boordevol smaak.

Waar ik aan denk als ik rabarber zie?Rabarbercrumble! Warm uit de oven met een smeltende bol vanilleroomijs. Kan het leven beter zijn?

Laat het smaken!

Hannah

17a9134f-15f4-44aa-9ff1-38f7253e8f81.png - biodynamische teelt

292a5cf8-ea21-4efe-b245-8145405980c9.png
DEWASSENDEMAAN.be
292a5cf8-ea21-4efe-b245-8145405980c9.png