DEWASSENDEMAAN.be

INFOBRIEF WEEK 25 |  20 JUNI

UITGELICHT | INHOUD PAKKET | WEEKMENU

 

Het prachtige weer blijft aanhouden. Je hoorde het waarschijnlijk al in het nieuws: de hele landbouwsector kreunt onder de hitte. De droogte wordt een probleem! De ene streek wordt harder getroffen dan de andere. In de Westhoek spreekt men al over een heuse wateroorlog! Ook onze boeren hebben er veel last mee. We voeren elke dag overal buizen aan om een irrigatiesysteem op de velden aan te leggen. Vooral de radijsjes en slasoorten kunnen nu echt niet zonder water. 

De plaag van de koolvlieg blijft door de droogte ook duren. Gelukkig bleven toch een aantal koolrabi's gespaard! Naast koolrabi's vinden jullie deze week ook groene asperges in alle pakketten. Heerlijk!

 

 

ZOMERVAKANTIE

JOUW PAKKET

Wat doe jij met je pakket in de zomervakantie?

1. Laat buren, vrienden of familie meegenieten
2. Verschuif je pakket naar een andere week
3. Schenk je pakket aan een goed doel
4. Laat je pakket adopteren

Meer info over alle opties vind je hier!

Geef wijzigingen minstens 9 dagen vooraf door aan biopakket@dewassendemaan.be

VAKANTIEREGELING AFHAALPUNTEN

Sommige van onze afhaalpunten zullen deze zomer even gesloten zijn. In dat geval kan je meestal tijdelijk bij een naburig afhaalpunt terecht om je pakket op te halen. Op onze website vind je een volledige lijst met de vakantieregeling van de afhaalpunten!

 

ADOPTEER EEN PAKKET

Primeur voor niet-abonnees! Deze zomer kan je eenmalig één of meerdere pakketten adopteren van een vakantieganger. Geen abonnement, geen verplichtingen! 

Misschien ken jij iemand die tijdens de drukke werkmaanden geen tijd of ruimte heeft voor een pakket, maar in de zomer wel? Of misschien heb jij wel een vriend of vriendin die zich liever niet vastzet aan een abonnement maar er wel van kan genieten om verrast te worden met een portie kraakverse groenten of fruit?

Ken jij iemand die een pakket van een vakantieganger wil adopteren deze zomer? Spread the word! Alle info vind je viawww.dewassendemaan.be/ikwileenpakket

Deze actie gaat door van 1 juli tot en met 30 september. Je kan kiezen tussen alle pakketopties (A, B, C, Mini, Fruit of Aardappel).

 

RECHTZETTING

In week 23 stelden we vast dat de perziken van mindere kwaliteit waren. Iedereen die een B- of Fruitpakket heeft krijgt deze week een mini Galia meloen ter compensatie.

Ook de perziken van week 24 beantwoordden niet aan onze kwaliteitseisen. Je kan hiervoor volgende week ook een compensatie in je pakket verwachten. Meer nieuws volgt!

Excuses van onze leverancier in Spanje! Het transporteren van teer fruit is in deze temperaturen helaas niet altijd evident.

 

JOUW PAKKET

Het aspergeseizoen loopt stilaan op zijn einde. We trakteren jullie een laatste keer! Deze keer kozen we voor het groene goud. Groene asperges hebben, in tegenstelling tot de witte, wél zonlicht gezien. Daardoor hebben ze een heel andere kleur en een iets andere smaak.

Asperges zijn een duur product. Toch wouden we dit jullie niet ontzeggen! Abonnees op het A en B pakket vinden om deze reden deze week één product minder in hun pakket. 

Abonnees op het extraatje hoeven enkel nog wat lekkere mozarella in huis te halen om een echte Italiaanse klassieker te bereiden. Die lekkere coeur de boeuf tomaten en baslicum vragen gewoonweg om een tomaat-mozarella salade!


 

Alweer een primeur van eigen land! In jouw aardappelpakket vind je onze allereerste oogst vanvroege Frieslander aardappelen.

Wie een mini-pakket heeft vindt deze week net hetzelfde als in een A-pakket, maar in kleinere hoeveelheden.

Koolrabi is niet te versmaden in een slaatje. Voor wie twee koolrabi's in zijn C-pakket heeft verzamelde onze kokkin Hannah extra veel kooktips.

Het droge weer zorgt voor... dorst! In het B-, Fruit- en Fruit op het Werk pakket vinden jullie Italiaanse perssinaasappelen. Heerlijk zo'n fris sapje! Ze zijn ook prima uit het vuistje te eten: lekker sappig en boordevol smaak.

 

 

Mini groentepakket (M)

€ 8 / transparant klein

Klein groentepakket (A)

€ 11 / rood klein

Groot groentepakket (C)

€ 18 / blauw groot

Gemengd pakket (B)

€ 15 / blauw klein

Asperge, groen (De buitenman)
Babyleaf sla * (DWM)
Koolrabi * (DWM)
Trostomaat (Ecoveg)
 

Asperge, groen (De buitenman)
Babyleaf sla * (DWM)
Koolrabi * (DWM)
Trostomaat (Ecoveg)

Asperge, groen (De buitenman)
Babyleaf sla * (DWM)
Basilicum * (DWM)
Champignon,wit (Chamrova)
Koolrabi * (DWM)
Trostomaat (Ecoveg)

Abrikoos (Italië)
Asperge, groen (De buitenman)
Babyleaf sla * (DWM)
Koolrabi * (DWM)
Sinaas, pers (Italië) 
Trostomaat (Ecoveg)

Fruit op het Werk (W)

 

Fruitpakket (F)

€ 11 / papieren zak

Extraatje (E)

€ 5 / papieren zak

Aardappelpakket (P)

€ 5 / netzak  -  3 kg

Abrikoos (Italië)
Banaan *** (Dominicaanse republiek)
Nectarine (Italië) 
Sinaas, pers (Italië) 
 

Abrikoos (Italië)
Banaan *** (Dominicaanse republiek)
Nectarine (Italië) 
Sinaas, pers (Italië) 

 

Basilicum * (DWM)
Coeur de boeuf tomaat (Ecoveg)

Aardappel Frieslander * (DWM)

Alles van gecontroleerde biologische teelt   * biodynamische teelt 
 ** biologisch én fairtrade *** in omschakeling naar biologische teelt 

Vooruitblik voor volgende week zie website woensdag vanaf 18u.

 

- RECEPTEN -

 

Met het groene goud kan je alle kanten op. Ze smaken heerlijk in deze romigeaspergerisotto! Vegetariërs kunnen de zalm makkelijk vervangen door wat champignons toe te voegen. Een aanrader!

Koolrabi's vragen om een slaatje. Hier verwerken we ze in een salade vol verschillende groenten. Fantastisch van smaak en bovendien een bom aan vitamines en mineralen!


Je kan koolrabi ook warm klaarmaken. Ga eens voor pikant in deze koolrabischotel met tomaten.

Nog wat koolrabi-inspiratie! Door ze te pickelenkrijg je een frisse zoetzure smaak. Lekker bij een slaatje of tussen een hotdog of hamburger.
 

 

 

Coeur de boeuf tomaten eet je best zo puur mogelijk. Dan komt hun heerlijke smaak helemaal tot z'n recht! Zomerser kan bijna niet met dezetartaar van tomaat, basilicum en pijnboompitten als hapje of voorgerecht.

In dit oosters gerechtje combineer je moeiteloos kip, sinaasappel en munt. Lekker fris!

Weer of geen weer: een champignonroomsoepsmaakt altijd.


Maak eens een pizza die veel gezonder is dan de pizza’s die we traditioneel kennen. Hier wordt de bodem gemaakt uit bloemkool. Even lekker als een gewone pizza en zoveel gezonder!

Laat het smaken!

Hannah
 

 

 - biodynamische teelt

DEWASSENDEMAAN.be