Wat zit er in jouw pakket in week 46?
38e25c12-e521-4ab4-9943-caa4ae19fba9.png
DEWASSENDEMAAN.be
38e25c12-e521-4ab4-9943-caa4ae19fba9.png
4f9f8f31-1a5b-4085-b457-b3183d469a1e.png
d5dc3f08-d1ca-40fb-8a71-9cedfa28a102.png

PAKKETBRIEF VOOR WEEK 46 |  9 NOVEMBER

0b888548-7a65-420d-a031-2d14fab3c7f4.png
 

GEC (Gent)

De leukste plek aan Gent-Sint-Pieters is nu ook afhaalpunt voor onze biopakketten. BijGEC (Oxfam Wereldwinkel + restaurant Lekker Gec) kan je vanaf nu op vrijdagen tussen 14u en 19u30 je pakket oppikken.


 

 

LOCHRISTI

Heel handig gelegen én in een heus kasteel: 'dubbel check' voor ons nieuwste afhaalpunt in Lochristi! Bij Old Castle kan je op donderdag tussen 16u30 en 22u30 terecht voor jouw biopakket.
 

 

Er gaan regelmatig leuke activiteiten door op De Wassende Maan. Momenteel staan o.a. deze workshops op de agenda ...en er komen er binnenkort nog meer aan!

  • Workshop aromatherapie (volzet)
  • Degustatie van biowijnen (volzet)
  • Workshop natuurlijke huidverzorging
  • Workshop Koreaans koken
  • Degustatie van biobieren

 

 

Naast workshops zijn er ook regelmatig etentjes, lezingen, cursussen en meer. Ontdek alle activiteiten op onze website. Welkom!
 

Pssst, wees er snel bij, want de workshops zijn telkens vlug volzet.
 

 

IN JOUW PAKKET

 


De boeren oogstten voor iedereen een bussel postelein. De groene blaadjes hebben een zachte smaak en passen prima in een slaatje, soep of saus. Op zoek naar receptideeën? Die vind je hier.
 
Recht van onze akkers: deze boerenkoolzal iedereen bekoren. Wij zijn er alleszins echt gek op. Indra maakte van de boerenkool zelfs lekker groentesap. Mmm!
 
Wist je dat je ook rode bieten prima kan opdrinken? Ze smaken echt heel lekker in dit versgeperst sap. De combinatie met appel en gember is heerlijk. Met een sapcentrifuge is het echt in 1-2-3 klaar.
 

 

 


 
In het fruitpakket vind je zoetsappige mangouit Spanje. Dus niet van de andere kant van de oceaan, maar uit de Zuid-Europese zon.
Het speciaal brood van de week is dit smaakvolle zadenbrood van sociale bakkerij Compaan. Benieuwd naar deze bio zuurdesembroden? Meer info over het broodabonnement vind je hier.
 
 

 
Ken je ons aardappelabonnement? Elke week, twee weken of maand leveren we jou een zak aardappelen. Je proeft doorheen het jaar verschillende soorten. Nu kan je smullen van onze Carolus aardappelen met mooie rode ogen van eigen teelt.

 

 

Mini groentepakket (M)

€ 8,50 / transparant klein

Klein groentepakket (A)

€ 12,10 / rood klein

Groot groentepakket (C)

€ 19,80/ blauw groot

Gemengd pakket (B)

€ 16,80 / blauw klein

Boerenkool, bussel * (DWM)
Rode biet * (DWM)
Savooikool * (DWM)
Winterpostelein  * (DWM)

Boerenkool, bussel * (DWM)
Rode biet * (DWM)
Landkers  , bussel * (DWM)
Winterpostelein * (DWM)
Soep- of kerstomaten * (DWM)
Zoetpuntpaprika, groen * (DWM)

Boerenkool, bussel * (DWM)
Rode biet * (DWM)
Rucola, bussel * (DWM)
Savooikool * (DWM)
Snijselder, bussel * (DWM)
Venkel (België)
Winterpostelein * (DWM)

Krielaardappel Alouette * (DWM)
Boerenkool, bussel * (DWM)
Rode biet * (DWM)
Landkers  , bussel * (DWM)
Winterpostelein * (DWM)

Banaan fair trade ** (Zuid- of Midden-Amerika)
Clementine (Italië)

Fruit op het Werk (W)

 

Fruitpakket (F)

€ 12,10 / papieren zak

Extraatje (E)

€ 5 / papieren zak

Aardappelpakket (P)

€ 5 / netzak  -  2.1 kg

Appel Jonagold (Koen van Eykeren)
Mango osteen (Spanje)
Peer Conférence (Koen van Eykeren)
Sinaasappel Navelina (Spanje)

Appel Jonagold (Koen van Eykeren)
Clementine (Italië)
Mango Keitt (Spanje)
Peer Conférence (Koen van Eykeren)

Shiitake (België)

Aardappel Carolus* (DWM)

Basis Brood

€ 3,2 / groen groot

Speciaal brood

€ 3,9 / groen groot

 

 

 

 

Volkoren desem (Compaan)

Zaden desem
(Compaan)

 

 

Alles van gecontroleerde biologische teelt   *17a9134f-15f4-44aa-9ff1-38f7253e8f81.png biodynamische teelt 
 ** biologisch én fairtrade *** in omschakeling naar biologische teelt 

Onder voorbehoud van eventuele noodzakelijke last minute wijzigingen.


 
4d6390f9-7526-41ad-8121-1d0f65f68e61.png

- RECEPTEN -

Slaatjes smaken mij ook tijdens druilerige grijze dagen. Soms heb ik gewoon eens nood aan rauwe groenten! Dezeposteleinsalade met fijngesneden witte kool, bittere partjes pompelmoes en een licht zoete dressing is een plezier om te eten. Elke keer deze op tafel komt zijn er dan ook goedkeurende geluiden te horen.

Niets beter om een koude dag door te komen dan een goedgevulde maaltijdsoep. Deze minestrone is daar uiterst geschikt voor en ideaal om desoeptomaten uit je pakket te verwerken. Boordevol verse groenten voor de vitaminekick die je deze tijd van het jaar nodig hebt als je niet ziek wil worden.

Als ik op restaurant ga en ik zie cannelloni op het menu staan dan mag je er zeker van zijn dat dit mijn eerste keuze zal zijn. Ik ben er dol op, maar eet het veel te weinig. De grootste reden is omdat het een nogal tijdsintensief gerecht is om te maken. Toch denk ik dat ik dezecannelloni met ricotta en boerenkool één dezer weekends nog eens op het menu ga zetten :-)


Soms hoeft het ook helemaal niet zo ingewikkeld zijn, zoals een simpelespaghetti Napolitana met een saus boordevol snijselder en wortel en bovendien snel klaar. Meer moet dat niet zijn!

 

Eén van mijn favoriete wintergroenten issavooikool. Ik eet het heel graag gestoofd, verwerkt in een stoemp of in een pasta. Of zoals hier in een ovenschotel met aardappelen en (vegetarisch) gehakt.

Bij mijn ouders thuis kwam fricandon met kriekskes regelmatig op tafel. Ditgehaktbrood met groene puntpaprika is een ietwat wereldser recept met specerijen en zelfs pistachenoten in het vleesbrood als smaakmakers.

Tzatziki wordt traditioneel gemaakt met komkommer maar zoals zovele andere recepten kan je er natuurlijk je eigen twist aan geven. Hier wordt de komkommer vervangen in een tzatziki met rode biet, geserveerd met vers gemaakte falafel. Een hemelse combinatie en smaakbom!

Deze week zitten er shiitake’s in het extraatje. Die paddenstoelen behoren tot de duurste die je kan kopen. Ze zijn dan ook heel erg smaakvol en bevatten veel minder water dan een Parijse champignon of kastanje champignon. Hun smaak komt goed tot z'n recht in deze spaghetti met kip en shiitake.

Smakelijk!

Hannah​

 

17a9134f-15f4-44aa-9ff1-38f7253e8f81.png - biodynamische teelt