De eerste snijbonen! Email niet duidelijk zichtbaar? 
Bekijk deze email in een browser.

38e25c12-e521-4ab4-9943-caa4ae19fba9.png
DEWASSENDEMAAN.be
38e25c12-e521-4ab4-9943-caa4ae19fba9.png
4f9f8f31-1a5b-4085-b457-b3183d469a1e.png
d5dc3f08-d1ca-40fb-8a71-9cedfa28a102.png

INFOBRIEF WEEK 29 |  17 JULI

0b888548-7a65-420d-a031-2d14fab3c7f4.png


GRATIS BIJ ELK NIEUW PROEFABONNEMENT!

 

Tot 1 september ontvang je bij elk nieuw proefabonnement een groentekookboekje én gratis stevige winkeltas van De Wassende Maan.
 
Ken je iemand die graag een proefabonnement zou uitproberen? 
Vertel het voort!
 


 

 


 

JOUW BIOPAKKET
Tijdens jouw vakantie hoef je jouw biopakket niet noodzakelijk te annuleren. Hier vind je alle mogelijkheden:
 

 

 

JOUW AFHAALPUNT
 
Tijdens de vakantieperiode van jouw afhaalpunt haal je jouw biopakket af in een vervangpunt in de buurt:

 


IN JOUW PAKKET

 

Hoera, ze zijn er! Iedereen mag smullen van een eerste portie van onze primeur snijbonen.
Nog meer lekkers van ons veld: een bussel zomerpostelein in bijna alle groentepakketten.


 
Merk je het? Álle groenten zijn deze week weer van eigen teelt. De ene primeur volgt de andere op. Wie een groot groentepakket heeft kan bv. smullen van onze eerste tomatenen ijsbergsla.
 

 

 


 
Wie een extraatje heeft mag de oven of barbecue al aansteken. Deze portobello champignons smaken zalig gevuld of gegrild tussen een broodje.
In jouw gemengd groente- en fruitpakket vind je de jostabes, een kruising van de zwarte bes en de kruisbes. Een bijzondere soort boordevol vitamine C.
In het aardappelpakket vind je onze nieuwe patatjes. Enorm lekker! De vastkokende Frieslanders zijn prima voor in koude zomersalades. Ook geschikt om te poffen en te frituren. 

 

 

Mini groentepakket (M)

€ 8,50 / transparant klein

Klein groentepakket (A)

€ 12,10 / rood klein

Groot groentepakket (C)

€ 19,80/ blauw groot

Gemengd pakket (B)

€ 16,80 / blauw klein

 

Paksoi * (DWM)
Snijbonen * (DWM)
Venkel * (DWM)
Zomerpostelein * (DWM)
 

 

Koolrabi * of Chinese kool * (DWM)

Radijs rood * (DWM)
Snijbonen * (DWM)
Venkel of Tomaat * (DWM)
Zomerpostelein * (DWM)

 

Broccoli * (DWM)
Koolrabi  of Chinese kool * (DWM)

Radijs rood * (DWM)
​Sla ijsberg * (DWM)
Snijbonen * (DWM)
Tomaat * (DWM)
Zomerpostelein * (DWM)

 

Broccoli * (DWM)
Koolrabi * of Chinese kool * (DWM)

Radijs rood * (DWM)
Snijbonen * (DWM)
Venkel of Tomaat* (DWM)

 
Jostabes (O'bio)
Nectarine (Spanje, via The Food Hub)

 

Basis Brood

€ 3,2 / groen groot

Speciaal brood

€ 3,9 / groen groot

 

 

 

 

Volkoren desem (Compaan)

Krentenmik desem/gist (Compaan)

 

 

Fruit op het Werk (W)

 

Fruitpakket (F)

€ 12,10 / papieren zak

Extraatje (E)

€ 5 / papieren zak

Aardappelpakket (P)

€ 5 / netzak  -  1.8 kg

Abrikoos (Frankrijk)

Banaan fair trade ** (Zuid-Amerika)
Blauwe bes (O'bio)
Druif Victoria (Italië)

 

 

Blauwe bes (O'bio)
Nectarine (Spanje, via The Food Hub)
Peer Siciliaanse (Italië, via The Food Hub)
Pruim rood (Spanje, via The Food Hub)

Champignon Portobello (Braeckevelt)

Aardappel 'Nieuw' Frieslander * (DWM)

Alles van gecontroleerde biologische teelt   *17a9134f-15f4-44aa-9ff1-38f7253e8f81.png biodynamische teelt 
 ** biologisch én fairtrade *** in omschakeling naar biologische teelt 

Vooruitblik voor volgende week zie website woensdag vanaf 18u.

 
4d6390f9-7526-41ad-8121-1d0f65f68e61.png

- RECEPTEN -

Ken je Yotam Ottolenghi? Deze chef is een echte tovenaar met groenten. Ik beloof je, dit recept voor gekaramelliseerde venkelmaak je meer dan één keer klaar. Simpel maar zalig. En lekker bij een risotto!

Deze kalkoen met mozarella en tomaat in de oven is een klassieker. Perfect voor de eerste tomaten van het jaar. Maak er snel wat Catalaans knoflookbrood met tomaatbij, ideaal als je een verdwaalde tomaat te rijp laat worden. Lekker zomers.

Met de bussel zomerpostelein kan je verschillende kanten uit. Posteleinsoepbijvoorbeeld. Of een delicate salade van postelein en appel, om meteen te serveren.

 

Portobello champignons kan je vullen met spek of gehakt, kaas of groente, bakken met zalm, grillen om tussen een hamburger te stoppen of... zoveel meer. Hier vind je wel 9 portobello-kooktips.

Frisse snijbonen, gestoofd met citroen. In dit bijgerechtje komt de pure smaak van de primeur snijbonen goed tot z'n recht. Meer moet dat soms niet zijn...

Met fruit hoef je niet altijd de zoete toer op te gaan. Gele nectarine kan je bijvoorbeeld ook grillen en in een hartige salade verwerken. Deze caprese salade met gegrilde nectarine is om je vingers en duimen van af te likken. Laat je verrassen!

Smakelijk!

Karen​

 

17a9134f-15f4-44aa-9ff1-38f7253e8f81.png - biodynamische teelt


292a5cf8-ea21-4efe-b245-8145405980c9.png
DEWASSENDEMAAN.be