Lekkere wortel van eigen teelt
 
Email niet duidelijk zichtbaar? 
Bekijk deze email in een browser.
38e25c12-e521-4ab4-9943-caa4ae19fba9.png
DEWASSENDEMAAN.be
38e25c12-e521-4ab4-9943-caa4ae19fba9.png
4f9f8f31-1a5b-4085-b457-b3183d469a1e.png
d5dc3f08-d1ca-40fb-8a71-9cedfa28a102.png

INFOBRIEF WEEK 39 |  25 SEPTEMBER

0b888548-7a65-420d-a031-2d14fab3c7f4.png

 

 


INVESTEREN IN BIO

Onze kapitaalverhoging draait nog steeds op volle toeren. Samen investeerden onze bestaande én nieuwe aandeelhouders al meer dan € 80.000 om onze toekomstplannen te kunnen realiseren. Van harte bedankt voor jullie investering en welkom aan alle nieuwe coöperanten!
 

Wil je ook investeren in de korte keten en kraakverse groenten van De Wassende Maan? Alle info over onze toekomstplannen en aandeelhouder worden vind je in volgende brochure. Of lees je graag eerst meer over onze coöperatieve?​ 

Meer info

ONZE E-MAILS IN JOUW SPAMFOLDER?

We merken dat onze e-mails bij sommige abonnees in de spamfolder terechtkomen. We versturen e-mails vanuit verschillende applicaties, waardoor het mogelijk is dat de ene mail wel in je inbox belandt, en de andere bij je spam. Zo geraakt er soms belangrijke informatie niet tot bij jullie.
 

Als je biopakket@dewassendemaan.be en
info@dewassendemaan.be toevoegt aan jouw contactpersonen van je e-mail-programma komen onze mails niet in de spamfolder terecht. Zo loop je zeker geen belangrijke updates of bevestigingen over je pakketten en afhaalpunt mis!

PS: gebruik je een nieuw e-mailadres? Laat het ons weten op biopakket@dewassendemaan.beIN JOUW PAKKET

 

Heerlijke wortelen van eigen teelt in jouw pakket. Ideaal als gezond tussendoortje of aperitiefhapje met wat dipsaus.
 

 
Andijvie: onze noorderburen zijn er helemaal gek op. En wij ook! De krulandijvie of gewone andijvie in jouw pakket kan je rauw of gestoofd eten. Klik snel door voormassa's receptideeën.
 

In het grote groentepakket stoppen we deze mooie oranje pompoen. Je kan 'm met schil en al eten. We horen de soep en stoofpotjes al pruttelen!
 

 

 

In het gemengde pakket proef je deze slankeprinsessenbonen. Wist je dat je ze best niet in de koelkast bewaart? Op een koele, droge plaats zijn ze ongeveer 3 dagen houdbaar in een papieren zakje.

 

 
Laat je niet vangen door de groene schil. Deze satsuma's uit Spanje zijn rijp, oranje en sappig onder hun velletje. Het citrusseizoen komt terug op gang!
Voor het broodabonnement kozen we deze week voor een lekkere krentenmik van sociale bakkerij Compaan als speciaal brood van de week.

 

BEWAARTIP

Andijvie

Zoals alle bladgroenten kan je andijvie langer bewaren als je ze licht vochtig (eventueel even afspoelen met koud water) in een plastic zakje in de groentelade van je koelkast steekt. Knoop de zak niet 100% dicht, zodat de krop niet verstikt.

 

Mini groentepakket (M)

€ 8,50 / transparant klein

Klein groentepakket (A)

€ 12,10 / rood klein

Groot groentepakket (C)

€ 19,80/ blauw groot

Gemengd pakket (B)

€ 16,80 / blauw klein

Ajuin ('t Livinushof)
(Krul)andijvie of radicchio * (DWM)
Chinese of rode kool * (DWM)
Paprika zoetpunt groen * (DWM)
Peterselie krul * (DWM)

Ajuin ('t Livinushof)
(Krul)andijvie of radicchio * (DWM)

Chinese of rode kool * (DWM)
Pijpajuin * (DWM)
Sla of tomaat  * (DWM)
Wortel los * (DWM)

Bloemkool (Staelens Luc, België)
Chinese of rode kool * (DWM)

Pijpajuin * (DWM)
Pompoen oranje * (DWM)
Prinsessenboontjes * (DWM)
Sla of tomaat  * (DWM)
Wortel los * (DWM)

(Krul)andijvie of radicchio * (DWM)
Chinese of rode kool * (DWM)
Prinsessenboontjes * (DWM)
Sla of tomaat  * (DWM)
Wortel los * (DWM)

Peer Légipont (Pajottenlander)
Satsuma (via The Food Hub, Spanje)

Fruit op het Werk (W)

 

Fruitpakket (F)

€ 12,10 / papieren zak

Extraatje (E)

€ 5 / papieren zak

Aardappelpakket (P)

€ 5 / netzak  -  2 kg

Appel Elstar (Van Eykeren Koen)
Druif Italia (Italië)
Peer Conference (Van Eykeren Koen)
Pruim rood (Spanje)

Appel Elstar (Van Eykeren Koen)
Banaan fair trade (Zuid-Amerika)
Granaatappel (via The Food Hub, Spanje)
Satsuma (via The Food Hub, Spanje)

Trostomaat (Eco Veg)
Veldkomkommer * (DWM)

Aardappel Frieslander * (DWM)

Basis Brood

€ 3,2 / groen groot

Speciaal brood

€ 3,9 / groen groot

 

 

 

 

Volkoren desem (Compaan)

Krentenmik gist/desem (Compaan)

 

 

Alles van gecontroleerde biologische teelt   *17a9134f-15f4-44aa-9ff1-38f7253e8f81.png biodynamische teelt 
 ** biologisch én fairtrade *** in omschakeling naar biologische teelt 

Vooruitblik voor volgende week zie website woensdag vanaf 18u.

 
4d6390f9-7526-41ad-8121-1d0f65f68e61.png

- RECEPTEN -

We beginnen de eerste week van de herfst met een soepje. Niet iedereen is gek op de ietwat bittere smaak vanandijvie, maar in deze andijvie-kokossoepwordt ze mooi in balans gebracht. De kokosmelk zorgt voor een zoete toets en curry voor de pittige kick. 

Wok blijft een heel snelle en makkelijke manier om te koken. Deze wok metChinese kool is goed gevuld met bieflapjes en babymais. Heb je het graag veggie? Bak er dan wat tofublokjes bij in de plaats van het vlees.

Een frittata met groene puntpaprika en courgette is dé perfecte manier om restjes te verwerken én ook nog eens een perfecte "on the go" maaltijd. Maak ze 's avonds klaar en om de volgende dag mee te nemen in je brooddoos naar werk of school.

Zalm uit de oven met wortel, venkel en komijn... Mmm! Dit éénpansgerecht, zoals ze dat noemen, bespaart je een hoop afwas. Lekker makkelijk: alles wordt in dezelfde ovenschaal klaargemaakt.

Deze frisse zomersalade met peer, pijpajuin en cashewnoten is hartig, krokant, zoet en zuur. Deze salade heeft het allemaal! Een voltreffer op elke tafel. 


Zelf gnocchi maken lijkt misschien moeilijk, maar het is eerder een tijdrovend werkje dan een moeilijk. Dezepompoengnocchi is een weekendgerecht om samen met de kinderen of familie te maken... en op te eten natuurlijk!

 

Een van de enige dingen die ik als kind echt niet graag at was ajuin, paprika en prei. Ondertussen heb ik ze allemaal leren eten - al eet ik prei nog altijd niet met volle goesting :-). Ajuin daarentegen is nu bijna niet weg te denken uit mijn keuken, er zijn maar weinig recepten waar ik geen ajuin aan toevoeg. Het is zo’n heerlijke smaakmaker en ook nog eens gezond voor je lichaam. Die tranen tijdens het schillen en snijden die neem ik er maar bij. Wat denk je van deze uientaart met zure room en spek?

Deze pasta met Toscaanse knoflook-peterseliesaus is heel snel en makkelijk. Als je echt in tijdnood zit vormt dit een heel snelle smaakvolle pasta. Heb je wat meer tijd? Dan kan je nog wat groente toevoegen in de vorm van gegrilde courgette, aubergine of tomaat.

Pakora is een gefrituurd hapje van Indiase origine. Je haalt groentes door een beslag van kikkererwtenmeel en water en frituurt ze. Deze pakora van bloemkool is ideaal als hapje of als bijgerecht bij een curry.

Als het kan verkies ik altijd een warme maaltijd of een slaatje boven boterhammen. Deze lauwe salade metsperziebonen kan je 'veganizen' door er tempeh of seitan aan toe te voegen. Ben je vleeseter dan passen spekjes ook prima.


Smakelijk!

Hannah​

 

17a9134f-15f4-44aa-9ff1-38f7253e8f81.png - biodynamische teelt