Wil jij graag de winkelnieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Dat kan!


DEWASSENDEMAAN.be

lentenieuws |5 april

Beste klanten

Eindelijk is daar de lente: sappen stromen, blaadjes en bloesems ontluiken, vogels zingen hun beste lied. Eens de eerste warme zon er is, gaat het razendsnel in de natuur.  Zo natuurlijk ook op onze boerderij…
 

boerentoeren

De tunnels zijn helemaal volgeplant met spinazie, rucola, pijpui, raapsteel, postelein, landkers, warmoes, spinazie, allerlei soorten sla,... Ook de babyleaf (een mengeling van wel meer dan 10 soorten jonge slablaadjes!) is goed vertegenwoordigd. En, niet te vergeten, onze lekkere tomaten in verschillende vormen en kleuren.

Ook de aardbeitunnel is helemaal in gereedheid gebracht: onze eerste superzoete aardbeien worden verwacht vanaf juni.

Op de akkers is het nu hard werken om alles gezaaid en geplant te krijgen: bloemkool, broccoli, paksoi, rode biet, wel 5 soorten aardappelen, zoete bataat, mixcolor radijzen en wortelen, ze komen er aan!

En wat hebben we allen genoten van de aanblik van onze rozige, knorrende, wroetende varkens op het veld voor de winkel. Hopelijk kregen ze er alle aardpeerknollen uit, dan kunnen de boeren er straks courgettes planten.

vacature!

Wil jij graag meewerken aan een vernieuwend distributieproject? Sta jij op scherp wanneer het over communicatie gaat? Daagt het je uit om mee te groeien in een maatschappelijk relevante organisatie? Dàn... zijn we misschien wel naar jou op zoek!

Check it out op onze website!
Solliciteren en/of delen maar!

winkelweetjes

We halen natuurlijk ook de lente binnen in de winkel met:
 
- het biologisch zaaigoed van Bingenheimer:  zaadvaste rassen van verschillende groenten en bloemen (jong groen, erwtjes, boontjes, tuinbonen, venkel, bijenweidemengsel, eetbare bloemenmengsel,...)
 
- vanaf half april bieden we weer bioplantgoed aan van De Kruiderie (te Beernem):  éénjarige en meerjarige kruiden, eetbare bloemen en groentenplantjes.  
 
Opnieuw beschikbaar in de diepvries: (naast ons steeds aanwezige biologische varkensvlees van eigen kweek uiteraard!)- biologische kippen van eigen erf (hele kip, kippenbil en kippenfilet) En zeg niet zomaar kip tegen een “Kabir”-kip: superlekker vol vlees vergelijkbaar met de Mechelse koekoek en poulet de Bresse.

Ons gamma is ook enkele nieuwe producten rijker:

- de artisanale biologische sappen en cider van Lombarts-Calville. De sappen bestaan uit puur fruit : verschillende soorten appels van hoogstam, eventueel samen geperst met lokale bessen.  Wie ze geproefd heeft, wil meer. 

- vegetarische smeersalades  en enkele bereide gerechten (spaghettisaus, speltpizza, seitan…)van Vers en Veggie. In onze verstoog bieden we elke week 5 verschillende salades  aan (pompoensla, sietancurry,  champignonade,  zeewiersla,…) Vers gemaakt met ingrediënten van lokale bioboeren. We laten je graag proeven! 
 
En... binnenkort nieuw in onze winkel:

- verschillende soorten bloem en meel, rechtstreeks van de Artemeersmolen in Poeke.  Dit is één van de 4 Belgische molens die nog authentiek draait op wind. Hun meel is een ‘vers’ product: tussen de stenen van de molen worden ook de kiem en de zemelen mee vermalen. Zo krijg je een volwaardig product en eet je niet enkel het zetmeel maar ook de gezonde vetten, vitaminen en aminozuren.

Activiteiten

Kaasproeverij met Maarten op woensdag 10 mei
(13u30-16u30, tijdens de winkeluren)
 
Maarten laat ons weer nieuwe heerlijke kazen proeven . Wil je graag wat meer uitleg over rauwe, gethermiseerde of gepasteuriseerde kazen, met dierlijk of microbieel stremsel… Maarten geeft je graag alle uitleg!


 
Broodbakcursus met Johan Weyens
Sessie 1: vrijdag 26 mei(19u-22u) en zaterdag 27 mei (10u-16u)
Sessie 2: zaterdag 27 mei (19u-22u) en zondag 28 mei (10u-16u)
 
Droom je al een hele tijd om zelf je eigen zuurdesembrood te kunnen bakken? Wil je graag meer weten over voordeeg, moederdeeg, starter? Wil je graag begeleiding van een biobakker met meer dan 25 jaar ervaring? Dan is deze cursus iets voor jou!
Op de workshop leggen we ons toe op kneden, opbollen, voordeeg maken, gevoel voor warmte en kwaliteit oefenen. We leren al doende en  hebben ‘s avonds een zak vol lekkers mee naar huis: pistolets, croissants, sandwiches én brood. Iedereen van harte welkom.
Meer info vind je op onze website en  in de winkel.

Bio-bierdegustatie met Carl  (van Biosano) op donderdag 8 juni
(19u30-22u30):
 
Wist je dat In België alleen al meer dan 70 biologische bieren bestaan?  De term 'biologisch' slaat op producten uit de landbouw waarbij de zorg voor mens, dier en milieu centraal staat.  Bij een bio-bier zijn alle gebruikte ingrediënten (tot en met de hop) afkomstig uit de bio-landbouw met fantastische smaaksensaties tot gevolg.
Carl laat ons niet alleen proeven van nieuwe bieren, hij brengt ons ook het verhaal van de boer/ brouwer in geuren en kleuren.
Het belooft een gezellige, verfrissende avond te worden.

Meer info vind je op onze website en spoedig ook in de winkel.

* Check al onze activiteiten hier *

de winkel is gesloten op...

- Donderdag 25 mei  (Onze Lieve Heer Hemelvaart): winkel gesloten (andere dagen geopend zoals gewoonlijk)

- In de grote vakantie sluiten we twee weken (van 17 juli tot 30 juli)

oproep!

- Heb je nog van die rieten mandjes waar je graag vanaf wil, wij kunnen er mooie geschenkenmanden mee maken. 
 

- Mensen die graag de nieuwsbrief (of andere informatie omtrent activiteiten,  producten,…) via e-mail willen ontvangen, kunnen hun naam en emailadres doorgeven  in de winkel. 

DEWASSENDEMAAN.be