Wil jij graag de winkelnieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Dat kan!

Het zomert in de winkel van De Wassende Maan! Email niet duidelijk zichtbaar? 
Bekijk deze email in een browser.
DEWASSENDEMAAN.be

ZOMERNIEUWS | 9 AUGUSTUS 2017

 

Zijn jullie ook volop aan het genieten van de zomer? Nu onze jaarlijkse zomersluiting achter de rug is, is het tijd voor wat zomernieuws van op De Wassende Maan. In de winkel staat er vanalles te gebeuren. Er worden plannen gesmeed om de parking te vernieuwen (nu is 't voor echt!), de activiteitenkalender staat boordevol en het assortiment blijft heerlijk en bijzonder uitgebreid. 

Veel leesplezier!
Inge

 

 

BOERENTOEREN

Nu het volop zomert is het voor onze boeren een beetje rustiger. Stilte voor de storm... want binnen een paar weken moeten alle aardappelen geoogst worden. Dan hebben we naast de heerlijke Frieslander in onze winkel ook de Carolus, Connect, Vitabella en Raja. Door de droogte dit voorjaar zijn ze lekkerder dan ooit, van kruimig tot vastkokend.

Door de droogte zullen sommige groenten (zoals knolselder en kolen) waarschijnlijk wat kleiner van formaat zijn. De smaak is daarentegen des de beter en meer geconcentreerd. Genieten!

 

Zolang de zon haar best blijft doen, kunnen we ook tomaten blijven oogsten. Al onze Berner Rose geproefd? Wellicht de best smakende tomaat die er bestaat. Laat je verleiden door deze rozerode knapperds.

Half augustus worden reeds de aardbeien geplant voor volgend jaar, dit in combinatie met het plantgoed van dit jaar zal een explosie aan aardbeien geven. Iets om naar uit te kijken!

 

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

De Wassende Maan gooit de boerderijdeuren open voor een fantastisch oogstfeest!

Zin in een plezant kijkje achter onze schermen met rondleidingen, dessertbuffet, heerlijke biobar, kinderanimatie, traktorritten en zoveel meer?

SAVE THE DATE op zaterdag 7 oktober! 

 

 

PLOETEREN EN SCHARRELEN

Wist je dat er in de winkeldiepvries steeds een uitgebreid assortiment vlees van eigen kweek te verkrijgen is? Volledige kippen, kipfilet of kippenbillen en varkensvlees van gehakt tot stoofvlees, van lende tot karbonade,...
 


Onze varkens hebben een goed leven op de boerderij: ze krijgen modder om in te ploeteren, verse groenteoverschotten om hun buikje rond te eten, hooi en stro om zich in te verstoppen en bij warm weer zelfs af en toe een douche met de tuinslang!
 

 

In het najaar kweken we ook biologische kippen. Zij rennen en scharrelen er op los in de tunnels en eten alle onkruidzaad, slakkeneitjes en plantenresten op. Wat een hulp!
 


 
Zeg bovendien niet zomaar kip tegen een “Kabir”-kip: deze kippen zorgen voor superlekker en vol vlees, vergelijkbaar met de Mechelse koekoek en Poulet de Bresse.

 

WINKELWEETJES

We durven het nauwelijks meer in de mond nemen, we hebben het er al zo vaak over gehad... Maar hij blijkt er binnenkort toch te komen: de vernieuwde parking!
 

Als we nog een tandje bijsteken, kunnen we jullie misschien binnenkort ook de langverwachte klantenkaart bezorgen. We doen ons best!

ACTIVITEITEN

Zaterdag 30 september
Dag van de Klant. We verwennen onze winkelklanten met een 'groen(te)' kadootje.

Zaterdag 7 oktober, 14-19u
OpendeurdagWe gooien de boerderijdeuren open voor een fantastisch oogstfeest. Save the date!

Woensdag 11 oktober, 19u30
Lezing 'De waarheid over vet' door Marijke Neyt van AmanpranaEet je gezond met kokosolie, olijfolie, rode palmolie en veel meer… Dit wordt een zeer boeiende avond. Na de lezing kunnen de Amanprana producten aangekocht worden met 10% korting. Bij aankoop vanaf 80€ ontvang je gratis het boek Eet goed, dat doet je goed” vol pure recepten. (Binnenkort meer info en mogelijkheid tot inschrijven op onze website en in de winkel)

Donderdag 16 tot zondag 26 november
Week van de smaak
Kom tijdens de week van de smaak heel wat proevertjes ontdekken in de winkel. We laten je genieten van allerlei nieuwe producten in ons assortiment!
 

Donderdag 16 november, 19u30
Kookworkshop “Verrassend ingemaakt” met Magda Spillier. 
Wecken, pickelen, fermenteren,… We leren het allemaal op één avond! (Binnenkort meer info en mogelijkheid tot inschrijven op onze website en in de winkel)

Donderdag 23 november, namiddag
Kaasdegustatie met Maarten. 
Maarten laat ons nieuwe heerlijke kazen proeven. Wil je graag wat meer uitleg over rauwe, gethermiseerde of gepasteuriseerde kazen? Wil je het verschil weten tussen dierlijk of microbieel stremsel? Maarten geeft je graag alle uitleg! (Binnenkort meer info op de website en in de winkel)

Woensdag 6 december, 19u30
Wijnproefavond met Joost Prové van Provinovero
Heb je zin om je te laten meevoeren naar Spaanse, Italiaanse en Duitse wijngaarden? Wil je proeven van heerlijke biodynamische wijnen? We leren allerhande heerlijke wijnen kennen, van eenvoudig tot exquis. Deze avond krijg je de kans om deze wijnen met een korting van -10% aan te schaffen. Denk jij ook al aan de feestdagen?

Een overzicht van al onze activiteiten vind je altijd op onze website op de activiteiten-kalender!
 

DE WINKEL IS GESLOTEN OP...

Op woensdag 1 november (Allerheiligen) zal de winkel gesloten zijn.
 

Ook op Wapenstilstand op zaterdag 11 november is de winkel gesloten.

OPROEP!

Wie (iemand kent die) graag de nieuwsbrief, info over activiteiten, workshops en proeverijen via e-mail wil ontvangen, kan eenvoudig antwoorden op deze mail met vermelding van naam en e-mailadres(sen). Of jouw info doorgeven in de winkel!

 

 

Wist je dat je het reilen en zeilen van De Wassende Maan kan volgen op Facebook en Instagram? Hou deze pagina's zeker in de gaten voor leuke weetjes, het leven op de boerderij, de laatste winkelacties en zoveel meer!
 

ZOMERSE GROETEN  VAN HET WINKELTEAM!

 

DEWASSENDEMAAN.be