Wil jij graag de winkelnieuwsbrief in je mailbox ontvangen? Dat kan!


DEWASSENDEMAAN.be

winternieuws |15 december

Het zijn korte dagen, het is al vroeg donker, de Sint was in het land en in onze winkel en bracht speculaas, koek en een kadootje voor de kinderen die hun mooie kleurplaat bij ons hebben ingeleverd.  De clementientjes vliegen de deur uit en smaken naar Spaanse zon.

En na het vertrek van de Sint, komt de gezellige kersttijd er weer aan. Glühwein, chai en mooie presentjes staan voor jullie klaar en natuurlijk zorgen we ervoor dat alle mogelijke heerlijke verse ingrediënten voor uw kerstmaaltijd aanwezig zijn.  

Zo hebben we kerststollen, kerstkoeken, glühwein, stoofperen en veenbesjes, overheerlijke natuurlijke wijnen, champagne, varkens- koe- en kippenvlees van een uitstekende kwaliteit en een gloednieuw assortiment aan ingemaakte en verwerkte kastanjes.
 

openingstijden rond de feestdagen

Wij zijn dit jaar gewoon doorlopend open tijdens de gebruikelijke openingstijden.

Je vindt onze openingsuren hier.

op de boerderij

Op het land wordt het al rustiger, de tractoren viegen ons niet meer de hele dag om de oren, maar er is nog steeds wel genoeg te doen. De eerste aardperen worden gerooid, de rode bieten en knolselder werden uit de grond gehaald, net als een tweede lading heerlijke witlof. En heeft u al van onze lekkere verse spruitjes geproefd?

Verder hebben de kuikentjes al een plaatsje gevonden in de tunnels, hun verblijfplaats voor de komende maanden en ze kunnen vanaf deze week vrijuit hun gangetje gaan in de tunnels die helemaal leeg zijn nu de laatste kervel en koolrabi werden geoogst. Vanaf maart zal er weer nieuw overheerlijk vers en daarna ook ingevroren kippenvlees zijn.

kerst en nieuwjaar cadeaus

Wil u iemand verblijden met een mooi kerstkado? U kunt bij ons terecht voor cadeaubonnen, kookboeken met heerlijke recepten (voor de kerst), Weleda pakketjes, lekkere natuurlijke wijnen en geschenkmanden naar eigen wens samen te stellen.


 

groot nieuws: maria, jozef en het kindeke komen naar onze boerderij

Even teruggaan naar de cultuur van samen verhalen vertellen en samenzijn met vuur op de achtergrond. Het gezelschap dat het Kerstspel brengt op de Steinerschool in Brugge komt op 26 december ook naar onze boerderij en daar zijn we heel trots op!

Het kerstspel met liederen en kerstvreugde zal plaatsvinden in onze serre.  Kleed u warm aan en laat uw hart verwarmen door de geboorte van het jezuskindje. Allen welkom!

Inkom? Vrije bijdrage voor het theatergezelschap
Waar en wanneer? 19u30 in de kweekserre op De Wassende Maan, duur: 45 minuten
Glühwein voor iedereen!

Lees meer...

goede voornemens voor het nieuwe jaar

We zijn blij om jullie te laten weten: in 2017 starten we met de  producten van Vers en Veggie: vers, lokaal en superlekker. Vers en Veggie maakt heerlijke smeersalades en patés (hummus, americano, pompoensalade) groentetaarten, lasagne, seitan en nog zoveel meer...

******
En dan onze te kleine en modderige parking, hoewel het zeker bijdraagt aan een echte avontuurlijke boerderij ervaring, zouden we dit toch heel graag anders zien. 2016 stond in het teken van onze nieuwe scankassa, in 2017 willen we ons inzetten voor meer parkeergemak.  We willen onze excuses aanbieden dat dit tot nu toe nog niet is opgelost… we zijn er ons heel erg van bewust...we halen het al elk jaar aan en willen ons inzetten dat het dit jaar zeker verbeterd.

 

Jullie weten uit ervaring al dat onze groenten super lekker, gezond en vers van het land zijn, maar weten jullie ook dat de groenten die onze boeren verbouwen niet alleen aan de eisen van de biologische landbouw voldoen? Ze voldoen ook aan de eisen van de biodynamische landbouw, daarom dragen ze het DEMETER label. In België zijn we een van de vier biodynamische boerderijen. Demeter is in België, in tegenstelling tot onze Europese buurlanden, nog niet zo bekend, daar willen we graag verandering in brengen. Helpen jullie mee!?

Een Demeter certificaat garandeert dat een boer verder gaat dan de Europese wetgeving voor biologische landbouw. Naast de harde controleerbare normen maakt elke boer individuele keuzes op basis van de principes en meer algemene richtlijnen. Meer info vind je hier.

Naast de producten van ons eigen land verkopen we in onze winkel ook zoveel mogelijk andere producten met Demeter kwaliteit. U herkent deze aan het Demeter label: vers fruit, de Guildevert eitjes, de havervlokken, pasta’s, tal van conserven en veel van de wijnen van onze huisleverancier Joost Prové dragen dit label.

toosten op 2017!

We zouden graag met u een toost uitbrengen op een mooi, gelukkig, en gezond 2017. In de eerste week van het nieuwe jaar zorgen we dat u tijdens uw boodschappen kunt genieten van een hapje en drankje.

We wensen u mooie feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

DEWASSENDEMAAN.be