Bourgondische stoofschotel

uit: Lekker ecologisch! Velt, 2013

  • 400 g biologisch stoofvlees
  • 6 tot 8 middelgrote aardappelen
  • 2 wortels
  • 3 stengels prei
  • 1 takje groene selderij
  • 1/4 knolselder
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 3 el tarwebloem
  • 1 el groentebouillonextract
  • 3 el olijfolie
  • 0,25 tl tijm
  • 1 laurierblad
  • 0,5 tl zout
  • peper

  1. Meng bloem, zout en peper. Snijd het vlees in blokjes en wentel ze door de bloem.
  2. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak het vlees bruin.
  3. Los het bouillonextract op in 0,5 l water. 
  4. Snipper de ui. Verhit een eetlepel olijfolie en fruit de ui en de geperste look.
  5. Voeg de warme bouillon, look, ui en kruiden bij het vlees en laat het zachtjes gaar stoven (ca 1u).
  6. Snijd de prei, selderij, wortels, knolselderij en aardappelen in stukken en voeg ze bij het vlees. 
  7. Laat nog ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.

Variant: wil je minder vlees gebruiken, voeg dan 250g champignons toe.