04 May
Nog vrije plaatsen

Plantenmarkt op onze boerderij

Tussen 9 en 17u zwaaien we onze boerderijdeuren open voor een heuse openlucht LENTEMARKT vol plantgoed en zaden voor je (moes)tuin, infostanden, eco lentegeschenken, de eerste boeketten van Bloemenwij, kinderactiviteiten, een wildplukwandeling, rondleidingen op onze ontluikende velden en zóveel meer. Kom je ook genieten?

Afgelopen activiteiten

01 Dec
Nog vrije plaatsen

Wintermarkt op onze boerderij

We toveren onze serre deze namiddag en avond voor het tweede jaar op rij om tot een gezellige wintermarkt vol sfeer. Verwacht je onder meer aan eco geschenken, een sfeervolle winterbar, eindejaarslekkers met lokale proeverijen, fakkeltochten rond ons veld en zoveel meer... Heel warm welkom!

14 Oct
Volzet

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

BIJKOMENDE LES | Deze jaaropleiding (2022-2023) wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

05 Oct
Nog vrije plaatsen

Infoavond | Duurzame vis op je bord, bestaat dat?

Razend interessante lezing over 'Duurzame visvangst' met gastspreker Nancy Fockedey van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ). Voortaan weet jij welke vis je best (niet) koopt.

03 Oct
Nog vrije plaatsen

Infomoment | Vrijwilligerswerking De Wassende Maan

Kom kennismaken op onze open vrijwilligersmomenten! We onthalen (nieuwsgierige) nieuwe vrijwilligers, met rondleiding op de boerderij, hapje en drankje.

23 Sep
Volzet

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

LES 12 | Deze jaaropleiding (2022-2023) wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

22 Sep
Nog vrije plaatsen

Oogstfeest op onze boerderij

We houden heel de namiddag en avond tot 20u een heerlijk oogstfeest op de boerderij. Verwacht je aan een opendeur deluxe, met een standenmarkt met oogst in overvloed en heel wat korte keten proefstanden. Er zijn rondleidingen, volksspelen voor groot en klein, een gezellige boerderijbar,... 't Gaat de moeite zijn! Heel warm welkom.

09 Sep
Nog vrije plaatsen

Infomoment | Vrijwilligerswerking De Wassende Maan

Kom kennismaken op onze open vrijwilligersmomenten! We onthalen (nieuwsgierige) nieuwe vrijwilligers, met rondleiding op de boerderij, hapje en drankje.

26 Aug
Volzet

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

LES 11 | Deze jaaropleiding (2022-2023) wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

01 Jul
Volzet

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

LES 10 | Deze jaaropleiding (2022-2023) wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

21 Jun
Nog vrije plaatsen

Infomoment | Vrijwilligerswerking De Wassende Maan

Kom kennismaken op onze open vrijwilligersmomenten! We onthalen (nieuwsgierige) nieuwe vrijwilligers, met rondleiding op de boerderij, hapje en drankje.

17 Jun
Volzet

Workshop | Seizoenskoken: Easy Ottolenghi

We zoeken uit wat de keuken van Ottolenghi typeert en maken kennis met enkele kenmerkende smaakmakers. Al doende leren we waar en hoe we ze eenvoudig kunnen gebruiken. Samen maak je een heerlijk lunchbuffet in de stijl van 1001-nacht.

17 Jun
Nog vrije plaatsen

VZW De Wassende Maan | Klusdag op de boerderij

Steek je graag de handen uit de mouwen? We gaan de hele dag klussen op De Wassende Maan. Goed gezelschap en toffe sfeer gegarandeerd!

17 Jun
Nog vrije plaatsen

Infomoment | Vrijwilligerswerking De Wassende Maan

Kom kennismaken op onze open vrijwilligersmomenten! We onthalen (nieuwsgierige) nieuwe vrijwilligers, met rondleiding op de boerderij, hapje en drankje.

10 Jun
Volzet

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

LES 9 | Deze jaaropleiding (2022-2023) wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

01 Jun
Nog vrije plaatsen

Lezing | Agro-ecologische landbouw en natuurbehoud

Op deze interessante infoavond zoomen we in op natuurbehoud door middel van agro ecologische landbouw. Myriam Dumortier is expert terzake na jarenlang onderzoek.

20 May
Volzet

Workshop voor kinderen | Aan de slag met aardbeien!

VOLZET

Samen gaan we aan de slag! Hannah begeleidt deze workshop voor kinderen (4-11j) vol lenteplezier. We plukken samen aardbeien op ons veld en duiken dan de keuken in voor een lenteverhaal. We bakken en brouwen aardbeitaartjes, smoothie, wraps en zoete aardbeihapjes om thuis mee te trakteren.

06 May
Volzet

Workshop | Wildplukken op de boerderij "Meet your weeds"

Hoog tijd om nader kennis te maken met spontane plantengroei. We gaan op ontdekking op en vooral rond de velden. Je leert enkele veel voorkomende wilde planten determineren. We proeven, leren de smaken kennen en eten een lekker wildplukhapje. Meet your weeds!

06 May
Nog vrije plaatsen

Lentemarkt op onze boerderij

Tussen 10 en 18u zwaaien we onze boerderijdeuren open voor een heuse openlucht LENTEMARKT vol plantgoed en zaden voor je (moes)tuin, infostanden, eco lentegeschenken, de eerste boeketten van Bloemenwij, kinderactiviteiten, een wildplukwandeling, rondleidingen op onze ontluikende velden en zóveel meer. Kom je ook genieten?

22 Apr
Volzet

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

LES 7 | Deze jaaropleiding (2022-2023) wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

15 Apr
Volzet

Workshop | Leer fermenteren: kimchi en tsukémono

Wat is kort fermenteren precies? Ontdek tsukemono en kimchi! We proeven enkele creaties en zetten, geïnspireerd door de smaken van het seizoen, samen een originele fermentatie op om mee te nemen naar huis.

14 Apr
Nog vrije plaatsen

Workshop | Leer fermenteren: kimchi en tsukémono

Wat is kort fermenteren precies? Ontdek tsukemono en kimchi! We proeven enkele creaties en zetten, geïnspireerd door de smaken van het seizoen, samen een originele fermentatie op om mee te nemen naar huis.

11 Apr
Volzet

Workshop | Traag desembrood leren bakken

Sommige dingen hebben nu eenmaal tijd nodig. Tijd om smaak tot ontwikkeling te brengen. In deze workshop leer je de techniek van trage fermentatie en bereiden we, vertrekkend van de moederdeeg, de deeg voor een desembrood. We laten deze deeg rijzen, en leren de handelingen van de kunst van het opbollen.

02 Apr
Nog vrije plaatsen

Gratis infomoment | Alle info over Bloemenwij in 2023

Bloemenwij is een prachtig bloemenveld op de akkers van De Wassende Maan. Boerin Anaïs start dit jaar met de eerste zelfpluk- en boeketabonnementen. Wil je meer weten over de werkwijze, de prijzen, het CSA-principe en de praktische afspraken? Wees welkom op dit gezellige infomoment en verzeker zo je bloemenplekje bij Bloemenwij in 2023!

25 Mar
Volzet

Workshop | Toffe tofu, funky tempeh en sexy seitan

VOLZET

Tofu, tempeh en seitan: komen in hun pure vorm recht uit hun verpakking echt met een handleiding. Eens je ze lekker kan klaarmaken, zijn ze een welkome en gezonde vegetarische afwisseling. Vandaag ontdekken we hoe we ze heerlijk op smaak kunnen brengen en hoe je ze het best kan bereiden.

18 Mar
Volzet

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

LES 6 | Deze jaaropleiding (2022-2023) wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

04 Mar
Nog vrije plaatsen

Workshop | Darmflora & Groenten fermenteren

Wat we eten, heeft een belangrijk effect op de samenstelling en werking van het darmmicrobioom, en zo ook op onze gezondheid.

26 Feb
Nog vrije plaatsen

Gratis infomoment | Alle info over Bloemenwij in 2023

Bloemenwij is een prachtig bloemenveld op de akkers van De Wassende Maan. Boerin Anaïs start dit jaar met de eerste zelfpluk- en boeketabonnementen. Wil je meer weten over de werkwijze, de prijzen, het CSA-principe en de praktische afspraken? Wees welkom op dit gezellige infomoment en verzeker zo je bloemenplekje bij Bloemenwij in 2023!

23 Feb
Nog vrije plaatsen

Workshop | Seizoenskoken: Spannende dessertjes met saai fruit

Appel, peer en sinaasappel… We gaan nog even verder moeten met deze winterse fruitsoorten tot er nieuwe aardbeien en bessen zijn. Maar wist je dat je van heel gewoon fruit best wel spannende nagerechten kan maken?

18 Feb
Nog vrije plaatsen

Gratis infomoment | Alle info over Bloemenwij in 2023

Bloemenwij is een prachtig bloemenveld op de akkers van De Wassende Maan. Boerin Anaïs start dit jaar met de eerste zelfpluk- en boeketabonnementen. Wil je meer weten over de werkwijze, de prijzen, het CSA-principe en de praktische afspraken? Wees welkom op dit gezellige infomoment en verzeker zo je bloemenplekje bij Bloemenwij in 2023!

11 Feb
Volzet

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

LES 5 | Deze jaaropleiding (2022-2023) wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

05 Feb
Nog vrije plaatsen

Gratis infomoment | Alle info over Bloemenwij in 2023

Bloemenwij is een prachtig bloemenveld op de akkers van De Wassende Maan. Boerin Anaïs start dit jaar met de eerste zelfpluk- en boeketabonnementen. Wil je meer weten over de werkwijze, de prijzen, het CSA-principe en de praktische afspraken? Wees welkom op dit gezellige infomoment en verzeker zo je bloemenplekje bij Bloemenwij in 2023!

04 Feb
Volzet

Workshop | Traag desembrood leren bakken

Sommige dingen hebben nu eenmaal tijd nodig. Tijd om smaak tot ontwikkeling te brengen. In deze workshop leer je de techniek van trage fermentatie en bereiden we, vertrekkend van de moederdeeg, de deeg voor een desembrood. We laten deze deeg rijzen, en leren de handelingen van de kunst van het opbollen.

28 Jan
Volzet

Workshop | Seizoenskoken: Winters wokken

Wokken en Oosterse smaken kunnen warmte en variatie in de winterkeuken brengen. We overlopen samen de techniek en maken kennis met enkele bijzondere Oosterse smaakmakers in onze zelfgemaakte wokgerechten. Ook de bijhorende sausjes maken we zelf!

14 Jan
Volzet

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

LES 4 | Deze jaaropleiding (2022-2023) wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

17 Dec
Volzet

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

LES 3 | Deze jaaropleiding (2022-2023) wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

10 Dec
Nog vrije plaatsen

Workshop | Seizoenskoken: écht feestelijk veggie koken zonder burgers

Kook je tijdens de feestdagen vegetarisch of veganistisch? Zet dit jaar geen burger, maar iets écht feestelijks op tafel, zonder dat je er heel veel werk aan hebt. We maken samen enkele recepten en gaan nadien aan de feesttafel genieten van een beetje feest-voorpret!

09 Dec
Nog vrije plaatsen

Workshop voor kinderen | Winterdoosje vol verrassingen

Samen gaan we aan de slag! Hannah begeleidt deze workshop voor kinderen (4-11j) vol winterwarmte. Elk kind gaat naar huis met kruidige kerstkransjes, scones met appel en zelfgemaakte 'hartegloed'.

09 Dec
Nog vrije plaatsen

Wintermarkt op onze boerderij

We toveren onze serre deze namiddag en avond om tot een gezellige wintermarkt vol sfeer. Verwacht je onder meer aan eco geschenken, een sfeervolle winterbar, eindejaar lekkers met proeverijen, een winterworkshop voor kinderen, fakkeltocht rond ons veld en zoveel meer... Heel warm welkom!

26 Nov
Volzet

Workshop | Seizoenskoken: Italiaans zónder tomaat

We brengen de warmte van Italië naar onze herfst en winter, geïnspireerd door de recepten van "la nonna". We maken een zuiders buffet met seizoensgroenten (zonder tomaat!) en lunchen samen.

19 Nov
Volzet

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

LES 2 | Deze jaaropleiding (2022-2023) wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

16 Nov
Nog vrije plaatsen

Lezing | Toegang tot grond in duurzame landbouw

Op deze interessante infoavond zoomen we in op de toegang tot grond in een duurzame landbouwvisie. Hoe kan een organisatie als De Landgenoten hier een antwoord op bieden? Een laagdrempelige introductie in de grondproblematiek in Vlaanderen.

12 Nov
Nog vrije plaatsen

Workshop Darmflora & Groenten fermenteren

Wat we eten, heeft een belangrijk effect op de samenstelling en werking van het darmmicrobioom, en zo ook op onze gezondheid.

12 Nov
Nog vrije plaatsen

Workshop Darmflora & Groenten fermenteren

Wat we eten, heeft een belangrijk effect op de samenstelling en werking van het darmmicrobioom, en zo ook op onze gezondheid.

05 Nov
Volzet

Workshop | Traag desembrood leren bakken

Sommige dingen hebben nu eenmaal tijd nodig. Tijd om smaak tot ontwikkeling te brengen. In deze workshop leer je de techniek van trage fermentatie en bereiden we, vertrekkend van de moederdeeg, de deeg voor een desembrood. We laten deze deeg rijzen, en leren de handelingen van de kunst van het opbollen.

26 Oct
Volzet

Workshop | Leer fermenteren

Wat is fermenteren precies? En hoe doe je het veilig? We proeven enkele creaties en zetten, geïnspireerd door de smaken van het seizoen, samen 2 originele fermentaties op om mee te nemen naar huis.

22 Oct
Nog vrije plaatsen

VZW De Wassende Maan | Klusdag op de boerderij

Steek je graag de handen uit de mouwen? We gaan de hele dag klussen op De Wassende Maan. Goed gezelschap en toffe sfeer gegarandeerd!

15 Oct
Volzet

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

LES 1 | Deze jaaropleiding (2022-2023) wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

24 Sep
Volzet

Workshop | Wildplukken op de boerderij "Meet your weeds"

Hoog tijd om nader kennis te maken met spontane plantengroei. We gaan op ontdekking op en vooral rond de velden. Je leert enkele veel voorkomende wilde planten determineren. We proeven, leren de smaken kennen en samen maken we een lekker hapje. Meet your weeds!

27 Aug
Nog vrije plaatsen

Jaaropleiding | Natuurlijke vegetarische keuken

LES 12 | Deze jaaropleiding 2021-2022 wil naast de gangbare kennis een complementaire, gedegen, concrete en verruimende kennis aanbieden omtrent vegetarische voeding in al zijn aspecten.

31 Jul
Nog vrije plaatsen

EXPO VOETEN IN DE AARDE | T.E.M. 31/07/22

We zijn trots dat we de rondreizende expo 'Voeten in de Aarde' op de boerderij mogen ontvangen.

25 Jun
Nog vrije plaatsen

EXPO + VERNISSAGE | VOETEN IN DE AARDE

We zijn trots dat we de rondreizende expo 'Voeten in de Aarde' op de boerderij mogen ontvangen. Om 11u is er een vernissage met uitleg van de curator Kaya Jakovits. Aansluitend is er een zomerse receptie.

25 Jun
Nog vrije plaatsen

WORKSHOP | MINDFUL VORMTEKENEN MET KAYA JAKOVITS

In het teken van de expo onderzoeken we samen de wonderlijke wereld van vormkracht. We gaan aan de slag met planten, kruiden, bloemen en groenten vers van ons veld. Vormtekenen is een uitgelezen vorm van mindfulness. Benieuwd naar deze deugdzame creatieve vorm van onthaasting?

18 Mar
Nog vrije plaatsen

Lezing Darmflora & Voeding + Workshop Leren fermenteren

Wat we eten, heeft een belangrijk effect op de samenstelling en werking van het darmmicrobioom, en zo ook op onze gezondheid.

24 Nov
Nog vrije plaatsen

Degustatie | Biologische wijnen

Joost van Provinovero laat je op deze avond proeven van biowijnen van prêt-à-porter tot haute couture. De rode draad van het verhaal is de natuurlijke wijnbouw: hoe maak je van wijn een zo natuurgetrouw mogelijk cultuurproduct?

18 Nov
Nog vrije plaatsen

AFGELAST | Lezing | Agro-ecologische landbouw en natuurbehoud

Wegens omstandigheden is Myriam helaas verhinderd om deze lezing te kunnen geven. De avond wordt voorlopig uitgesteld naar voorjaar 2022. Onze excuses en hopelijk tot dan!

06 Nov
Nog vrije plaatsen

Workshop | Koken met seizoensgroenten

We vertrekken van doodgewone groenten, vergeten even wat we daar tot nu toe mee deden, denken out of the box en slaan in groepjes aan het experimenteren!

23 Oct
Nog vrije plaatsen

Lezing Darmflora & Voeding + Workshop Leren fermenteren

Wat we eten, heeft een belangrijk effect op de samenstelling en werking van het darmmicrobioom, en zo ook op onze gezondheid.

16 Oct
Nog vrije plaatsen

VZW De Wassende Maan | Werkdag op de boerderij

Steek je graag de handen uit de mouwen? We gaan de hele dag klussen op De Wassende Maan. Het nu onbewoonbare blauwe woonhuisje dat er al sinds jaar en dag staat, wordt afgebroken. 

18 Sep
Nog vrije plaatsen

Open boerderij dag!

Op zaterdag 18 september zwaaien we de deuren van onze boerderij wagenwijd open! Ontdek onze velden langs het boerderijpad, op eigen houtje of op rondleiding met de boeren. Misschien spring je liever op de fiets voor een mooie tocht naar onze akkers in Zulte? Plof nadien gezellig neer in de boerderijbar met eco speeltuin voor de kinderen.

11 Sep
Nog vrije plaatsen

VZW De Wassende Maan | Werkdag op de boerderij

Steek je graag de handen uit de mouwen? We gaan de hele dag klussen op De Wassende Maan. We doen samen aan groenbeheer, kluswerken, onderhoud van een wandelpad... en meer!

11 Mar
Nog vrije plaatsen

Workshop | Lente detox

Hoe kan je je lichaam op een effectieve manier ontgiften? Tijdens deze avond leer je verschillende manieren om te detoxen en allerlei tips om je detox te ondersteunen, zodat je met bruisende energie de lente tegemoet kan gaan!

07 Mar
Nog vrije plaatsen

VZW De Wassende Maan | Werkdag op de boerderij

Steek je graag de handen uit de mouwen? We gaan de hele dag klussen op De Wassende Maan. We doen samen aan groenbeheer, bouw of afbraak van structuren, aanleg van een wandelpad... en meer!

03 Mar
Volzet

Workshop + Lezing | Jouw darmmicrobioom en fermenteren

Lezing met workshop over de werking van je microbioom en je immuunsysteem en hoe gefermenteerde groenten daaraan kunnen bijdragen. Happy darmflora = happy you!

26 Feb
Volzet

Workshop | Vegetarisch koken: ovenschotels en wok

Wil je je eerste stappen zetten in vegetarisch koken of inspiratie opdoen voor nieuwe vegetarische gerechten? Deze reeks workshops zal jou inspireren! Hilde neemt je mee op tocht doorheen de vele mogelijkheden van groenten en vleesvervangers.

20 Feb
Nog vrije plaatsen

Workshop | Vegetarisch koken: groententaart en quiche

Wil je je eerste stappen zetten in vegetarisch koken of inspiratie opdoen voor nieuwe vegetarische gerechten? Deze reeks workshops zal jou inspireren! Hilde neemt je mee op tocht doorheen de vele mogelijkheden van groenten en vleesvervangers.

13 Feb
Volzet

Workshop | Vegetarisch koken: humus, dips en groentenhapjes

Wil je je eerste stappen zetten in vegetarisch koken of inspiratie opdoen voor nieuwe vegetarische gerechten? Deze reeks workshops zal jou inspireren! Hilde neemt je mee op tocht doorheen de vele mogelijkheden van groenten en vleesvervangers.

28 Nov
Volzet

Workshop | Feestelijk gebak voor koude winterdagen

Biobakker Johan Weyens leert ons alles over het maken van winters gebak.  Leer een feestelijke taart, stol of cake te bakken voor je eigen eindejaarsfeest!

22 Nov
Nog vrije plaatsen

Boerderijtafel | Gastronomisch herfstdiner door De Keukentafel

Anna Wynants tovert met groenten van onze boerderij een gastronomisch diner van 9 gangen op tafel. Een sommelier verzorgt de aangepaste wijnen en andere dranken. Schuif je mee aan voor een bijzondere ervaring aan onze boerderijtafel?

20 Nov
Nog vrije plaatsen

(AFGELAST) Degustatie | Biologische wijnen

(AFGELAST) Joost van Provinovero laat je op deze avond proeven van biowijnen van prêt-à-porter tot haute couture. De rode draad van het verhaal is de natuurlijke wijnbouw: hoe maak je van wijn een zo natuurgetrouw mogelijk cultuurproduct?

13 Nov
Volzet

Workshop | Koreaanse Kimchi

Deze avondworkshop met Mokja mag je gerust een poëtisch-culinaire wandeling door de Koreaanse keuken noemen. Je wordt verwelkomd met aperitiefhapjes en een drankje. Daarna neemt Ae Jin van Mokja je mee naar haar roots in Korea.

08 Nov
Volzet

Cursus | Leer zelf honingdesembrood bakken

Brood bakken is een hele kunst. Maar zuurdesembrood bakken is dat nog nét iets meer! Wil jij de kneepjes van het vak leren?

17 Oct
Nog vrije plaatsen

(AFGELAST) Infoavond | Duurzame visvangst

- Deze activiteit is afgelast - Razend interessant duogesprek over 'Duurzame visvangst' met gastsprekers Filip de Bodt van Climaxi vzw en Nancy Fockedey van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ).

10 Oct
Volzet

Workshop | Verrassend ingemaakt

Welke techniek is het best om tomaten te in te potten en wat heb je daarvoor nodig? En hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren? Zet samen onze keuken op stelten en leer inmaken als de beste! 

03 Oct
Volzet

Workshop | Verrassend ingemaakt

Welke techniek is het best om tomaten te in te potten en wat heb je daarvoor nodig? En hoe lang kun je een zelf ingemaakte oogst bewaren? Zet samen onze keuken op stelten en leer inmaken als de beste! 

21 Sep
Nog vrije plaatsen

FEEST - 40 jaar De Wassende Maan

Op 20 en 21 september zwaaien we de deuren open en vieren we 40 jaar De Wassende Maan in de winkel én met heel wat gezelligheid op de boerderij. Jong en oud van harte welkom!

20 Sep
Volzet

Boerderijtafel | Gastronomisch zomerdiner door De Keukentafel

Anna Wynants tovert met groenten van onze boerderij een gastronomisch diner van 9 gangen op tafel. Een sommelier verzorgt de aangepaste wijnen en andere dranken. Schuif je mee aan voor een bijzondere ervaring aan onze boerderijtafel?

12 Sep
Volzet

Workshop | Koreaanse Kimchi

Deze avondworkshop met Mokja mag je gerust een poëtisch-culinaire wandeling door de Koreaanse keuken noemen. Je wordt verwelkomd met aperitiefhapjes en een drankje. Daarna neemt Ae Jin van Mokja je mee naar haar roots in Korea.

21 Jun
Nog vrije plaatsen

Eco-comedyshow | 'De Smoestuinier' door Steven Vromman

Het is lastig. Je spuitende buur of kennis overtuigen om het zonder pesticiden te doen. Gelukkig snelt Low Impact Man Steven Vromman ons te hulp! Kom je mee groen lachen op de eerste zomeravond van 2019?

13 Jun
Volzet

Workshop | Bakken met blozende aardbeien

Pluk zelf een bakje aardbeien en ga er meteen mee aan de slag in de keuken. Onder leiding van bakker Johan Weyens leer je de lekkerste recepten voor aardbeiengebak kennen...

11 May
Nog vrije plaatsen

Beurs | Biologische plantenruil VELT Leieland

Breng biologische plantjes, stekken, zaadjes,... mee om te ruilen op deze leuke ruildag van VELT Leieland. Ook als je zelf geen plantjes kan meebrengen ben je heel welkom.

09 May
Volzet

Workshop | Improvisatiekoken

Blijft die pastinaak uit jouw pakket steevast in de frigo liggen of weet je niet wat te doen met aardpeer of artisjok? Tijdens deze workshop improvisatiekoken leer je tips and tricks die jou omtoveren tot een heuse keukenprins(ses).

02 May
Volzet

Degustatie | Olijfolie uit Sicilië

Laat je door Dirk's verhalen en de smaak en geur van de olijfolie meevoeren naar het mooie Siciliaanse binnenland. Welkom!

26 Apr
Nog vrije plaatsen

Infoavond | Food Commons in Gent: coöperatieve boerderijen

Hoe kunnen wij voedsel meer in eigen handen nemen? GroeiNEST brengt in 4 avonden rond Food Commons Gentse voedselhelden bij elkaar. Deze avond komen coöperatieve boerderijen (zoals o.a. De Wassende Maan) aan bod.

12 Apr
Volzet

Boerderijtafel | Gastronomisch lentediner door De Keukentafel

Anna Wynants tovert met groenten van onze boerderij een gastronomisch diner van 9 gangen op tafel. Een sommelier verzorgt de aangepaste wijnen en andere dranken. Schuif je mee aan voor een bijzondere ervaring aan onze boerderijtafel?

03 Apr
Volzet

Workshop | Maak zelf eco huidverzorgingsproducten

Tijdens deze workshop leer je zelf natuurlijke verzorgingsproducten maken, aangepast aan jouw huidtype en wensen. 

29 Mar
Nog vrije plaatsen

Infoavond | Food commons in Gent: coöperatieve logistieke voedsel-ketens

Hoe kunnen wij voedsel meer in eigen handen nemen? GroeiNEST brengt met 4 avonden rond Food Commons Gentse voedselhelden bij elkaar. Deze avond worden coöperatieve logistieke voedsel-ketens zoals De Wassende Maan besproken.

27 Mar
Volzet

Workshop | Maak zelf eco schoonmaakproducten

Leer zelf schoonmaakproducten maken om je huis op een ecologische en natuurlijke manier schoon te maken.

13 Mar
Nog vrije plaatsen

Degustatie | Proeverij biobieren

Proef tal van unieke biobieren en ontdek ondertussen de verhalen over de bieren en de brouwers. Carl Grillet van Belgian Organic Beers dompelt je onder in de boeiende uitgebreide wereld van Belgische biobieren.

05 Mar
Volzet

Lessenreeks | Yoga

Tien-delige lessenreeks (dinsdagavonden maart - mei) patanjali yoga op de boerderij door Cynthia Cornelis.

15 Feb
Volzet

Boerderijtafel | Gastronomisch winterdiner door De Keukentafel

Anna Wynants tovert met groenten van onze boerderij een gastronomisch diner van 9 gangen op tafel. Een sommelier verzorgt de aangepaste wijnen en andere dranken. Schuif je mee aan voor een bijzondere ervaring aan onze boerderijtafel?

12 Feb
Volzet

Proefles | Yoga

Gratis kennismakingsles patanjali yoga door Cynthia Cornelis. Na de proefles gaan de inschrijvingen voor de 10-delige yogareeks (maart - mei) van start.

06 Feb
Volzet

Workshop | Koreaanse keukengeheimen

Deze avondworkshop met Mokja mag je gerust een poëtisch-culinaire wandeling door de Koreaanse keuken noemen. Je wordt verwelkomd met aperitiefhapjes en een drankje. Daarna neemt Ae Jin van Mokja je mee naar haar roots in Korea.

23 Jan
Nog vrije plaatsen

Workshop | Natuurlijke Huidverzorging

Leer jouw huid op een natuurlijke en biologische manier verzorgen en verwennen tijdens deze do-it-yourself workshop door CÎME.