Abrikozentaart

ingrediënten
  • 380 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 250 gr boter
  • 220 gram basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 800 gr abrikozen, gehalveerd en pitten verwijderd
  • 1-2 handenvol geschaafde amandelen
  • poedersuiker
Bereiding
  1. Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen, de boter en eieren moeten minstens een paar uur voor het bakken uit de koelkast gehaald worden.
  2. Verwarm de oven voor op 190 C / gasoven stand 5, vet een 23 cm springvorm of taartvorm in en bestrooi lichtjes met bloem.
  3. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
  4. Klop de boter samen met de suiker gedurende een paar minuten tot het een romig geheel is.
  5. Voeg de eieren een voor een toe, er voor zorgend dat het vorige ei volledig is opgenomen voor het toevoegen van het volgende.
  6. Spatel het bloemmengsel door het botermengsel. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bodem van de voorbereide taartvorm en tot 1 tot 2 cm van de bovenkant van de zijkanten.
  7. Beleg de bodem met de abrikooshelften (huidzijde naar beneden).
  8. Bak gedurende ongeveer 1 uur op 190 C.
  9. Bestrooi met amandelschaafsel na de eerste 45 minuten baktijd.
  10. Laat de taart afkoelen. Bestrooi met poedersuiker voor serveren.