Amandeltapenade

ingrediënten
  • 12 sneetjes witbrood zonder korst
  • 1 deciliter melk
  • 250 gram amandelen, gepeld
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • sap van 2 citroenen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • zwarte peper
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels citroenmelisse, fijngehakt
Bereiding
  1. Week het brood ongeveer 15 minuten in de melk en knijp het vervolgens goed uit. Doe het brood in een kom.
  2. Voeg de amandelen, de knoflook en het citroensap toe en meng het met de staafmixer of keukenmachine langzaam de olijfolie erdoor. 
  3. Breng de tapenade op smaak met het zout en een klein beetje peper. 
  4. Roer er tenslotte de peterselie en de citroenmelisse erdoor

 

door Mijn receptenboek