Appeltaart

ingrediënten
  • 2 eieren
  • 175 g suiker
  • 4 el (zonnebloem)olie
  • 6 el melk
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 appels
Bereiding
  1. Kluts in een grote kom de 2 eieren samen met de suiker. Voeg daarna olie en melk toe. Meng vervolgens alles met de zelfrijzende bloem. Het deeg is zacht lopend, maar niet te slap.
  2. Giet het deeg in een beboterde taartvorm.
  3. Schil de appelen en snijd ze in partjes. Schik ze in een cirkelvorm op het deeg.
  4. Bestrooi dan met vanillesuiker.
  5. Bak de taart gedurende 30 minuten op 175° tot ze lichtbruin is, maar nog niet gaar.
  6. Maak ondertussen een sausje: smelt boter in een (steel)pannetje, voeg er de suiker bij en dan het ei. Laat de saus eerst even afkoelen vooraleer je het ei toevoegt, anders zou dit laatste kunnen 'schiften'.
  7. Bestrijk de taart met dit sausje en bak de taart verder af: nog 15 minuten op 200° en't is klaar!