Asperge-crème-soep met croûtons

ingrediënten
  • 500 g asperges
  • 1 ui
  • 1,5 el bloem
  • 2 el olijfolie
  • verse peterselie
  • 100 ml (soja)room
  • peper
  • croutons
Bereiding
  1. Schil de asperges en verwijder de harde kontjes, snij de asperges in stukjes van ongeveer 3 cm. Laat zeker de kopjes heel.
  2. Kook de asperges in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn.
  3. Haal de asperges eruit en behoudt het kookvocht, gebruik dit als basis voor de soep.
  4. Smoor de in kleine stukjes gehakte ui in de olijfolie en voeg de bloem onder voortdurend roeren toe.
  5. Voeg steeds kleine beetjes kookwater toe en roer de bloem weer glad.
  6. Voeg dan het resterende kookwater toe (vul dit eventueel aan met water tot +/- 1,5 liter) en laat dit circa 15 minuten pruttelen.
  7. Voeg op het laatst de sojaroom toe en zet het vuur uit.
  8. Voeg de stukjes asperge toe en naar smaak nog eventueel wat peper toe.
  9. Serveer de soep met zelfgemaakte croutons en verse peterselie.

 

Door lekkerplantaardig.net