Asperge kaastaartje

ingrediënten
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram dunne asperges
  • 125 milliliter crème fraîche
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 30 gram geraspte belegen kaas
  • zout en peper
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de asperges, snijd de onder kantjes eraf en schil ze goed van net onder het kopje naar onderen.
  3. Kook ze circa 1 minuut in een pan met ruim water en een klein beetje zout.
  4. Laat ze daarna goed uitlekken.
  5. Klop de eidooiers los met de crème fraîche, wijn, kaas, zout en peper.
  6. Vet de taartvormpjes in met wat olie of boter en bekleed ze met het bladerdeeg.
  7. Snijd het overtollige deeg langs de randen weg.
  8. Verdeel de asperges over het bladerdeeg.
  9. Schep de crème fraîche erover en zet de taartjes dan in het midden van de voorverwarmde oven.
  10. Bak ze in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

 

Door Genietenvanvers