Asperge-krabsoep

ingrediënten
  • 500 g witte asperges, geschild
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 3 sjalotjes, in ringen
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 à 2 el vissaus (nam pla)
  • 2 eieren
  • zout & peper
  • 250 g krabsticks
  • 4 el fijngesneden peterselie
  • 4 pijpuitjes, in ringen
Bereiding
  1. Kook de asperges gaar in 7 à 10 minuten, laat ze uitlekken (bewaar het kookvocht) en snijd ze in stukjes.
  2. Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de knoflook en de sjalotjes 4 à 5 minuten op een zacht vuur.
  3. Voeg de bouillon, circa 5 dl aspergekookvocht en vissaus toe en breng alles aan de kook.
  4. Laat de soep 2 - 3 minuten doorkoken.
  5. Klop de eieren los met enkele lepels hete soep en schenk dit eimengsel bij de soep,zorg ervoor dat je pot niet op het vuur staat.
  6. Laat de soep binden op een laag vuur, maar laat hem zeker niet meer koken.
  7. Breng op smaak met zout en peper en roer de krab, asperges, peterselie en pijp ajuin erdoor.
  8. Verwarm de soep voorzichtig.

 

door Aspergehoeve Lavrijsen