Asperges met Provençaalse kruiden roomsaus

ingrediënten
  • 500 g asperges
  • groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • 100 ml (soja)room
  • 2 tl bloem
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • nootmuskaat
  • peper & zout
Bereiding
  1. Schil de asperges zorgvuldig en snij ongeveer 2,5 cm van de onderzijde af,dit stukje is te droog voor verder gebruik.
  2. Kook de asperges in circa 15-20 minuten gaar in groentebouillon.
  3. Verwarm voor de saus de olijfolie en voeg de kruiden toe.
  4. Roer de bloem goed door de olijfolie en laat dit even staan.
  5. Voeg de sojaroom toe en blijf goed roeren tot de bloem is gebonden.
  6. Als de saus te dik wordt, wat rijst- of sojamelk toevoegen.
  7. Voeg naar smaak nog wat gemalen nootmuskaat, peper en zout toe.

 

Door http://www.lekkerplantaardig.net