Aubergine met tofu

ingrediënten
  • 1 aubergine
  • 2 uien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, fijn
  • 1 paprika, in reepjes
  • olie
  • 100 g tofu
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • cayennepeper
  • 1 el sojasaus
  • 1 el basilicum, fijngesneden
  • 1 el citroensap 
  • 1 tl suiker
Bereiding
  1. Was de aubergine en snijd ze in plakken die u eventueel weer in kleinere stukjes kunt snijden.
  2. Fruit ui en knoflook met de specerijen in olie en voeg na een paar minuten de stukjes tofu toe.
  3. Bak de mix ongeveer 5 minuten op een hoog vuur en voeg dan de aubergine en paprika toe.
  4. Laat de groente een paar minuten meebakken en voeg dan een scheutje water, sojasaus en citroensap en suiker toe.
  5. Laat deze schotel met een deksel op de pan nog ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen.
  6. Voeg basilicum toe en serveer met pasta of couscous en een frisse salade.

 

Door Odin