Aubergine salade

ingrediënten
  • 1 grote aubergine
  • olijfolie
  • 1 ei
  • 8 dikke plakken mozzarella
  • paneermeel
  • 4 knoflooktenen
  • 150 g cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 10 g gesnipperde basilicum
  • Zout en peper
Bereiding
  1. Snijd 1 grote aubergine in ruim 1 cm dikke ronde plakken. Besprenkel met olijfolie en zout en rooster ze op een geoliede bakplaat gedurende 8 minuten aan elke kant op 200°C  tot ze goudbruin zijn.
  2. Dompel 8 dikke plakken mozzarella in los geklopt  ei en dan in gekruid paneermeel. Bak ze op halfhoog vuur in olijfolie goudbruin, ongeveer 1 minuut per kant, laat op keukenpapier uitlekken.
  3. Snijd 4 knoflooktenen in flinterdunne plakjes & bak ze op halfhoog vuur in olijfolie goudbruin & krokant, dit duurt maximum 30 seconden.
  4. Schik de aubergine op een schaal, plaats er de gebakken mozzarella bij. Verdeel er de look snippers, cherry tomaatjes en gesnipperde basilicum over. Kraak er nog wat verse zwarte peper over en een snufje zout.

 

Uit 'Het Forest Feast' door Erin Gleeson