Bergamot cheesecake

ingrediënten
  • 250 g digestives of een ander neutraal koekje
  • 100 g boter
  • 150 g ricotta
  • 150 g mascarpone
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
  • 120 ml bergamot sap
  • 1 bergamot voor zeste
Bereiding
  1. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine en doe ze in een kom.
  2. Was een bergamot goed, droog en rasp de schil en doe de zeste in de kom.
  3. Smelt de boter zonder deze te bruinen en giet de boter in de kom.
  4. Roer alles nu goed door elkaar.
  5. Bekleed een springvorm met een doorsnee van 24 cm met bakpapier.
  6. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk zijkant en bodem goed aan.
  7. Zet de bodem in de koelkast en laat 'm minstens een half uur afkoelen.
  8. Meng ricotta, mascarpone en gecondenseerde melk in een kom glad met de mixer.
  9. Pers de bergamotten en doe het sap bij de crème. Mix nog even kort.
  10. Verdeel de bergamotcrème gelijkmatig over de koekbodem.
  11. Laat de bergamot cheese cake minstens 5 uur in de koelkast opstijven.
  12. Als je deze cheese cake een dag van tevoren maakt, smaakt hij nog lekkerder. De frisse smaak van het sap in de crème komt dan duidelijker naar voren.

 

door Mytaste