bergamot marmelade

ingrediënten
  • 450 g vruchtvlees en schil van Bergamot citroenen (pitjes verwijderen) (+/- 4 stuks)
  • 400 g fijne suiker
  • 650 ml water
  • snuifje zout
  • 1 koffielepel limoncello
Bereiding
  1. Was de bergamot citroenen grondig en droog ze af. Vervolgens verwijdert u de achterkantjes. Snij de citroenen in vier delen en verwijder de pitjes. Snij elk deel in zeer fijne schijfjes.
  2. Doe deze schijfjes in een ruime kookpot en zet ze onder water. Breng vervolgens gedurende 5 minuten afgedekt aan de kook en giet de bergamot citroenen vervolgens door een vergiet.
  3. Doe de schillen en het vruchtvlees terug in de kookpot, voeg vers water, de suiker en het zout toe.
  4. Laat dit alles gedurende 30 à 40 minuten koken en roer regelmatig om.
  5. Na deze kookbeurt test u de stolling. Is de marmelade klaar, dan mag u een koffielepel limoncello toevoegen. Giet de marmelade in propere potjes, sluit ze af en laat omgekeerd afkoelen.

 

door Madam confituur