Bergamot Yoghurt Cake

ingrediënten
  • Fijn geraspte schil van 1 onbespoten bergamot
  • 200 ml bergamot sap
  • 150 g volle ongesuikerde yoghurt
  • 200 g ruwe rietsuiker
  • 3 eieren
  • 125 ml plantaardige olie zoals zonnebloemolie of arachideolie
  • 190 g bloem
  • 2 volle theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel natriumbicarbonaat
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Beboter en bestuif een ronde cakevorm met bloem. Ik heb een cakevorm gebruikt met een diameter van 21 cm en 4 cm hoogte.
  3. Roer in één kom de bergamotschil, bergamotsap, yoghurt, suiker, eieren en olie tot een glad geheel.
  4. Zeef de bloem met het bakpoeder en natriumbicarbonaat in een andere kom.
  5. Voeg de yoghurtmengeling bij de bloem en meng met een spatel tot het beslag net gemengd is. Zeker niet glad roeren.
  6. Giet het beslag in de cakevorm en bak gedurende 45 à 50 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.

 

door backstagekitchen