Bieflapjes met Chinese kool

ingrediënten
  • 3 gedroogde Chinese paddenstoelen
  • 400 g bieflappen
  • peper & zout
  • 3 el olie
  • 2 teentjes knoflook
  • klein stukje verse gemberwortel (ongeveer 2 cm)
  • 1 lente - uitje
  • 0,5 Chinese kool
  • 150 g babymaïs
  • 10 Chinese waterkastanjes 
  • 0,5 dl bouillon
  • 1 el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el maïzena
Bereiding
  1. Week in een kom met koud water de paddenstoelen ongeveer 30 minuten tot ze zacht zijn geworden. Verwijder dan de steeltjes en snij ze in plakjes.
  2. Snij het vlees in reepjes en bestrooi met wat zout en peper.
  3. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
  4. Schil het stukje gemberwortel en snij in plakjes.
  5. Maak het lente - uitje schoon en snij het fijn.
  6. Laat de maïskolven uitlekken.
  7. Maak de kool schoon en snij deze in reepjes.
  8. Snij de waterkastanjes in stukjes.
  9. Verhit 2 el olie in een wok en fruit hierin eventjes de knoflook, gemberwortel en lente - uitjes.
  10. Voeg dan het vlees en paddenstoelen toe en roerbak dit 5 minuten mee. Schep vervolgens het vlees en de paddenstoelen uit de wok.
  11. Doe de rest van de olie in de wok. Roerbak hierin de Chinese kool, maïskolven en waterkastanjes.
  12. Strooi er wat zout over en giet de bouillon erbij.
  13. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de kool zacht begint te worden.
  14. Doe dan het vlees en de paddenstoelen erbij en voeg de oestersaus, sesamzaad en de sojasaus toe.
  15. Roer in een kopje de maïzena met wat koud water tot een papje en bind hiermee het gerecht.
  16. Lekker met rijst.