Bloemkool met tomaten en schartong

ingrediënten
  • 3 tomaten
  • 300 g bloemkool roosjes
  • 3 sjalotten
  • 50 g vers gehakte tuinkruiden
  • 4 gefileerde schartongen
  • vers gemalen peper
  • zout
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl visbouillon of fumet
  • 100 g boter
Bereiding
  1. Pocheer de bloemkool roosjes even in kokend gezouten water, giet af en laat uitlekken.
  2. Fruit de gepelde en ontpitte tomaten met de gehakte sjalotten in de boter, blus met witte wijn en laat even inkoken.
  3. Bedek de bodem van een beboterde ovenschotel met gestoofde tomaten, bestrooi met tuinkruiden en schik daarop de bloemkool roosjes en de visfilets.
  4. Kruid met peper en zout en overgiet met visbouillon.
  5. Laat even garen in de oven en serveer met gekookte aardappelen

 

door Flandria