Bloemkoolgratin met quorn en geitenkaas

ingrediënten
  • 1 kleine bloemkool
  • 300 g quorn blokjes
  • 1 rode paprika
  • 180 g harde geitenkaas
  • 3 petit-suisse kaasjes
  • 6 el gemalen parmezaan
  • 4 el bloem
  • 6 dl melk
  • 2 el paneermeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el boter
  • 4 el olijfolie
  • 1/4 tl pili-pili
  • 1 tl paprikapoeder
  • peper en zout
Bereiding
  1. Verhit 2 el olijfolie in een hoge braadpan en laat de quorn 2 minuten bakken. Kruid met paprikapoeder.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en voeg bij de quorn. Laat al roerend 5 minuten bakken.
  3. Doe alles in een ovenschotel.
  4. Smelt de boter in dezelfde pan. Voeg de kleingesneden paprikablokjes en de gesnipperde lookteentjes toe. Kruid met pili-pili.
  5. Doe er de bloem bij en laat nog even bakken. Giet er beetje bij beetje de melk bij, terwijl u blijft roeren. Voeg de petit-suisse kaasjes en de geitenkaas toe. Breng al roerend tot net onder het kookpunt en laat nog 2 minuten verder stoven op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.
  6. Giet de saus in de ovenschotel.
  7. Meng de parmezaan met het paneermeel en strooi over de saus.
  8. Besprenkel met 2 el olijfolie.
  9. Schuif 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C. Indien nodig kunt u nog wat laten kleuren onder de grill.
  10. Dien op met aardappelen of stokbrood en een fris slaatje.

 

door smulweb