Bloemkoolsoep met dragon en mosterd

ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 2 prei stengels
  • 1 sjalotje
  • 1 dl melk
  • 1 el olijfolie
  • groentebouillon naar smaak
  • 1 tot 1,5 el gehakte verse dragon
  • 3 tot 4 kl mosterd
  • peper
Bereiding
  1. Maak de bloemkool schoon en verdeel ze in roosjes.
  2. Snipper de prei en de sjalot.
  3. Verhit de olijfolie en fruit de sjalot en de prei.
  4. Voeg de bloemkool en wat water toe en laat in ongeveer gaar stoven.
  5. Voeg de bouillon en heet water toe.
  6. Mix de soep fijn.
  7. Voeg melk en peper toe en laat goed doorwarmen.
  8. Voeg van het vuur de mosterd toe en roer de soep goed door om klontertjes te vermijden.
  9. Werk af met verse dragon.

 

door Velt