Boerenkool met worst, spekjes, gebakken uitjes en room

ingrediënten
  • 1 kilo aardappelen
  • 1 bussel gesneden boerenkool
  • 200 gram spekjes of bacon
  • 2 flinke uien gesnipperd
  • 1 kleine rookworst
  • 150 ml room of sojaroom
  • olijfolie
  • zout en peper
Bereiding
  1. Kook de aardappelen en de boerenkool gaar in ongeveer 25 minuten.
  2. Bak in de tussentijd de spekjes tot ze licht krokant zijn.
  3. Doe een klein beetje boter of olie erbij en voeg er de gesnipperde uien bij. Bak tot de uien wat glazig zijn.
  4. Kook de rookworst volgens de verpakking en snijd ze dan in kleine stukjes.
  5. Meng nu de aardappels met de boerenkool met een stamper door elkaar.
  6. Schep nu als laatste de worst en spek/uienmengsel en de room door de boerenkool. Breng op smaak met peper en zout.

 

door Smulweb