Boerenstamppot

ingrediënten
  • 1 kg aardappelen
  • 1/2 savooi
  • 2 uien
  • 200 g seitan (of vlees)
  • scheut melk
  • 1 el olijfolie
  • snuifje tijm
  • muskaatnoot
  • peper & zout
Bereiding
  1. Schrob de aardappelen schoon. Kook ze in 20 minuten gaar in de schil.
  2. Snij de kool in reepjes,stoom ze beetgaar.
  3. Snipper de uien, verhit de olijfolie en fruit de ui. Voeg een snuifje tijm bij de ui.
  4. Pel de gare aardappelen.
  5. Meng de gare groenten met de aardappelen. Voeg de melk toe. Pureer het geheel. Schep de uien door de puree.
  6. Breng op smaak met muskaatnoot, peper en zout. Hou de puree warm.
  7. Snij de seitan (of het vlees) in dobbelsteentjes.
  8. Verhit de olijfolie in een pan.
  9. Bak de seitan op een vrij hoog vuur tot de stukjes een krokant korstje hebben.
  10. Bestrooi eventueel met wat peper.
  11. Meng de stukjes seitan door de stamppot.

 

door Velt