Boontjessalade

ingrediënten
  • 2 rode uien, in partjes
  • 1 tl rijstolie
  • 400 g prinsessenboontjes
  • 100 g gemengde sla
  • 300 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 tl olijfolie
  • 2 tl balsamicoazijn
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g geraspte en/of geschaafde parmezaan
  • versgemalen zwarte peper en grof zeezout
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schep de partjes ui om met de rijstolie, verspreid ze op een bakplaat en plaats 15 à 20 minuten in de oven, tot de ui gaar en hier en daar krokant is. Kook of stoom de boontjes beetgaar in 6 minuten en laat ze afkoelen. Rooster de pijnboompitten in een droge pan, tot ze goudbruin zijn.
  3. Voeg alle groenten bij elkaar en schep ze om met de olijfolie, azijn en versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Werk af met de pijnboompitten en parmezaan.

 

door Karola's kitchen