Brownie met peer, walnoot en pecannoten

ingrediënten
  • 3 rijpe peren
  • 75 gram pure chocola, suikervrij
  • 50 gram walnoten
  • 50 gram pecannoten
  • 10 dadels, ongezoet
  • 100 gram kokosolie (of roomboter)
  • 75 gram volkorenmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 50 gram cacao
  • 1 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 3 biologische eieren
  • 3 flinke eetlepels griekse yoghurt
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkant bakblik met bakpapier of vet goed in.
  2. Hak de pecan- en walnoten door de helft en rooster ze even op laag vuur. Hak de noten dan samen met de chocolade in de keukenmachine (of met een groot mes) in kleine stukjes. Hak ook de dadels fijn en laat de kokosolie smelten.
  3. Meng het volkorenmeel, de kokosbloesemsuiker, cacao en (wijnsteen)bakpoeder in een grote kom. Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg de dadels, het vanille-extract en gesmolten kokosolie toe.
  4. Voeg nu het natte mengsel bij het meelmengsel en roer ook de yoghurt erdoorheen. Schil de peren en pureer 2 peren in de keukenmachine of blender of prak met een vork fijn. Snij 1 peer in kleine stukje. Voeg nu de gepureerde peren toe aan het brownie mengsel en giet het beslag in de bakvorm. Duw de overgebleven stukjes peer in de brownie.
  5. Plaats het bakblik midden in de oven en bak in ongeveer 35 minuten gaar.

 

door It's a foodlife