Bulghursalade met bleekselderij en granaatappel

ingrediënten
  • 100 gr middel grove of grove bulgur
  • 400 gr bleek selder in schuine plakjes gesneden van 5 mm
  • 75 gr walnoten, grof gehakt
  • 20 gr verse bladpeterselie, grof gehakt
  • 1 eetlepel fijngehakte munt
  • pitjes van de granaatappel
  • sap van een halve grote granaatappel
  • half teentje knoflook met mespunt zout tot een pasta gewreven
  • 6 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Doe de bulgur in een kom en schenk er zoveel kokend water op dat hij bijna onderstaat. Laat hem 10 minuten staan tot hij zacht maar nog altijd behoorlijk al dente is. Voeg indien nodig meer water toe, of laat hem in een vergiet uitlekken als hij te nat is.
  2. Meng het granaatappelsap, de look en de olijfolie tot een gladde massa.
  3. Doe alle  overige ingrediënten,uitgezonderd de walnoten en granaatappel pitjes in een kom, giet de dressing erover en voeg zout en peper naar smaak toe. 
  4. Werk af met de gehakte walnoten en de granaatappel pitjes
  5. Serveer meteen

 

Recept door De Standaard