Caesarsalade met gegrilde kool

ingrediënten
  • 150 g kool, bijvoorbeeld spitskool of wittekool
  • 2 handjes gehakte boerenkool
  • 2 handjes kiemgroenten
  • 1 bosje radijs
  • 2 oudbakken witte bolletjes
  • boter en olie om te bakken

 

Dressing:

  • 1 ei
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel fijn geraspte citroenschil
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 kleine teen knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 ml olijfolie
  • 50 ml neutrale koolzaadolie
  • 1 handje versgeraspte Parmezaanse kaas
  • ½ theelepel zout
  • 1 snufje zwarte peper
Bereiding
  1. Doe voor de dressing het ei, citroensap en ­schil, de mosterd, knoflook en kappertjes in een hoge maatbeker. Mix met een staafmixer en voeg de olijf­- en koolzaadolie beetje bij beetje toe. Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Breng de dressing op smaak met zout, peper en eventueel wat meer citroensap. Laat rusten terwijl je de rest van het gerecht maakt.
  2. Snijd de spitskool of de witte kool in grove stukken. Kook ze circa 1 minuut in water met zout. Spoel de kool af met koud water.
  3. Verkruimel de broodjes en bak het kruim in een pan op de barbecue krokant in boter en olie. Bestrijk de voorgekookte kool met olie en gril de stukken circa 5 minuten op indirecte warmte. Strooi er wat zout en peper overheen.
  4. Spoel de kiemgroenten, de groene slablaadjes en boerenkool en laat alles uitlekken. Snijd de radijs met een mandoline in heel dunne plakjes en meng alles met de helft van de dressing. Verdeel de kool over de borden. Maak de salade compleet met de kiemgroenten, de slablaadjes en boerenkool, en besprenkel met de rest van de dressing.
     

door Food and Friends