Ceviche van griet met eekhoorntjesbrood en rammenas

ingrediënten
  • 4 plakjes grietfilet (van de rug) van 40 g elk
  • grof gemalen zwarte peper en zeezout
  • 3 middelgrote stuks vers eekhoorntjesbrood
  • 1 kleine zwarte rammenas
  • 2 dl arachideolie
  • het sap van 1 limoen
  • 3 el sesamzaad
  • 1 kleine komkommer
  • nootmuskaat
  • 3 el volle melk
Bereiding
  1. Schik de vis op de borden en kruid met peper en zout.
  2. Snij het eekhoorntjesbrood en de rammenas in flinterdunne plakken en verdeel over de vis.
  3. Meng de arachideolie met limoensap, peper, zout en sesamzaad en lepel over de vis en de groenten.
  4. Schil de komkommer, snij in stukjes, kruid met peper, zout en nootmuskaat en mix met de melk tot schuim.
  5. Laat uitlekken in een puntzeef en lepel bij de vis.

 

door Weekend Knack

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook