Champignons met geitenkaas op een bedje van komatsuna

ingrediënten
  • komatsuna
  • 1 bakje kastanje of gewone champignons
  • 6 petits chèvres
  • 100 g (volkoren) spirelli
  • 1 teentje knoflook
  • citroensap
  • zout - peper
  • olie
  • maizena of ander bindmiddel
  • melk
  • boter
Bereiding
  1. Kook in een ruime pan water met zout de pasta.
  2. Inspecteer de paddenstoelen en veeg ze schoon.
  3. Snij van de paddenstoelen de voetjes af. snij de helft in schijfjes en hou de andere helft volledig.
  4. Doe olie in de wok en bak de champignonkoppen zachtjes en niet te lang.
  5. Maak ondertussen de komatsuna schoon, snij in kleine repen en laat die wat uitlekken in een vergiet.
  6. Pel het teentje knoflook.
  7. Haal de champignonkoppen uit de olie en zet ze even apart.
  8. Doe nog meer olie in de pan, bak eerst even de knoflook en roerbak dan de komatsuna mee.
  9. Maak het af met wat zout en citroensap en bind zo nodig.
  10. Als de pasta klaar is, mag die zolang in het vergiet.
  11. Doe de komatsuma in een ovenschaal, leg de champignonkoppen erin en doe op elke kop een petit chèvre.
  12. 15 minuten in de oven op 180 graden.
  13. Bak de rest van de in plakjes gesneden champignons in boter. Maak dit verder af tot een blanke champignonsaus.
  14. Warm op het laatst de pasta even mee.
  15. Voor elk de helft van de komatsuna met champignons en daaromheen geschept de pasta met champignonsaus.