Courgette-oregano pannenkoekjes met radijsjes tartaar

ingrediënten
  • 1 courgette
  • 3 biologische eieren
  • 100 ml neutrale plantaardige melk (ik gebruikte sojamelk) of biologische koemelk
  • 50 g kikkererwtenmeel
  • 3 tl oregano
  • grof zeezout, naar smaak
  • 3 el rijstolie 
  • 1 bussel radijsjes, zonder loof
  • 2 tl kappertjes
  • een grote handvol verse kruiden (ik gebruikte bieslook, bladpeterselie en munt)
  • 5 el ongezoete plantaardige yoghurt
  • een snuifje gemalen komijn
  • versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • grof zeezout, naar smaak
Bereiding
  1. Rasp de courgette grof. Pak telkens een handvol courgetterasp en knijp dit uit boven de gootsteen. Leg de uitgeknepen courgette op een vel huishoudpapier. Herhaal dit tot je alle courgette van overtollig vocht hebt ontdaan en druk vervolgens een tweede vel huishoudpapier bovenop de courgetterasp. Zet opzij.
  2. Klop de eieren los met de melk en het kikkererwtenmeel tot alle klonters verdwenen zijn. Voeg oregano, voldoende versgemalen peper en grof zee zout toe en klop nogmaals goed om. Zet opzij.
  3. Snijd de radijsjes in twee en vervolgens in plakjes. Hak de kappertjes en verse kruiden heel fijn. Schep de radijsjes, kappertjes en kruiden om met de yoghurt, komijn en voldoende versgemalen peper en grof zeezout. Zet opzij.
  4. Schep de geraspte courgette door het eimengsel tot alles goed verdeeld is. Verhit 1 eetlepel rijstolie in een grote pan met antiaanbaklaag en verdeel met een eetlepel enkele hoopjes van het beslag over de pan. Pruts of schud er niet mee, maar laat de pannenkoekjes enkele minuten bakken tot ze goudbruin kleuren. Draai ze vervolgens voorzichtig om met behulp van een spatel (en eventueel assisterende vork) en bak ook de andere zijde enkele minuten. Leg de pannenkoekjes op een bord met huishoudpapier en druk er een tweede vel bovenop om overtollige olie te verwijderen. Herhaal het bakken tot al het beslag op is. Vet de pan regelmatig opnieuw in met wat rijstolie.
  5. Serveer de courgette-oregano pannenkoekjes met de radijsjes tartaar en werk eventueel af met wat verse kruiden.

 

door Karola's kitchen