Courgettesalade met waterkerspesto

ingrediënten
  • ½ courgette
  • 4 kerstomaatjes
  • 2 zongedroogde tomaten
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 1 klein lente-uitje, in ringetjes gesneden
  • 10 g pijnboompitten
  • klein handje basilicum, in reepjes gescheurd
  • snuf paprikapoeder
  • sap van ¼ citroen
  • scheutje olijfolie

 

voor de waterkers pesto

  • 30 g waterkers
  • 10 g basilicum
  • 25 g walnoten
  • 10 g pijnboompitten
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel citroensap
  • 30 ml olijfolie
Bereiding
  1. Was de courgette en schaaf deze met de mandoline in fijne spaghettislierten. Was de kerstomaten en snijd ze samen met de zongedroogde tomaten in stukjes.
  2. Meng in een kom de courgetteslierten met de knoflook, lente-ui, stukjes tomaat, pijnboompitten en de basilicum. Roer het geheel goed door en breng op smaak met zeezout, paprikapoeder, wat citroensap en een scheutje olijfolie.
  3. De salade is zo al heerlijk, maar om hem echt af te maken kun je hem serveren met een flinke schep waterkers pesto.
  4. Blend voor de pesto in een keukenmachine de waterkers met het basilicum, de walnoten, pijnboompitten, knoflook en citroensap. Giet al mixend druppelsgewijs de olie toe en pureer tot een gladde pesto. Gebruik voor deze salade één flinke schep pesto. 

 

door Hannah Dequeker