Daikonrolletjes

ingrediënten
  • 1 daikon, geschild
  • 8 grote warmoesbladeren
  • 120 g gerookte zalm, dun gesneden
  • 1 snuifje zout
  • 3 el rijstazijn
  • 3 eetlepels suiker
Bereiding
  1. Snij de daikon in 16 dunne plakjes.
  2. Laat deze 20 minuten in zout water weken om zacht te worden.
  3. Was de warmoesbladeren en verwijder de stelen.
  4. Kook ze 2 minuten met een beetje zout in een afgesloten pan om ze zacht te maken.
  5. Spoel ze met koud water en dep ze droog.
  6. Leg de zalmplakjes in vier rijen.
  7. Leg de warmoesbladeren op de zalm.
  8. Verdeel de daikon gelijkmatig, rol de plakjes zalm op en steek ze vast met een houten cocktailprikker.
  9. Giet de met suiker vermengde azijn over de rollen en zet ze 2-3uur in de koelkast.
  10. Vergeet de prikkers niet!

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Openingsuren juli en augustus:

Di t.e.m. Vr     10:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook