Falafelburgers met bietjes

ingrediënten
  • 200 g gehakte geroosterde bietjes
  • 150 g kikkererwten
  • 1 grote handvol peterselie
  • 4 teentjes knoflook
  • ¼ rode ui, gesnipperd
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl koosjer zout of zeezout vlokken
  • 25 g kikkererwtenmeel
  • 2 el olijfolie
  • 25 g baby rucola
  • 10 g verse blaadjes koriander
  • 1 el vers citroensap
  • zeezout vlokken
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schuif een bakplaat in de oven om hem voor te verwarmen.
  2.  Pureer in een keukenmachine de bietjes, kikkererwten, peterselie, knoflook, ui, komijn, het zout en kikkererwtenmeel en gebruik de pulseer knop zodat alles goed wordt gemengd. Verdeel dit mengsel in 8 porties en vorm er gelijkmatige burgers van, 5-7½ cm in doorsnee.
  3.  Haal voorzichtig de hete bakplaat uit de oven en bestrijk de plaat met de olijfolie. Leg de falafel burgers erop en bak ze circa 10 minuten in de oven.
  4.  Keer ze en bak de andere kant ook 10 minuten.
  5.  Maak intussen een rucola salade: schep in een kleine kom de rucola en koriander om met het citroensap en een mespunt zeezout vlokken.
  6. Leg voor het serveren 2 burgers op elk bord. Besprenkel ze met dressing en garneer met wat rucola salade.

 

door Food and Friends