Fettucini met zeewolf

ingrediënten
  • 4 zeewolffilets van 200 g
  • 1 kg tagliatelle (groen of wit)
  • 25 g gemalen kaas
  • 1 preiwit
  • 1 takje witte selder
  • 1 wortel
  • 3 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje peterselie
  • 6 blaadjes basilicum
  • 10 pijpjes bieslook
  • 1 dl room
  • 200 g boter
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout
Bereiding
  1. Gezouten water met een scheut olijfolie aan de kook brengen. De tagliatelle hierin 8 minuten koken, laten uitlekken - maar het kookvocht bewaren ! - en in een grote vuurvaste schaal leggen.
  2. De groenten fijnsnijden, de tuinkruiden en het knoflook fijn snipperen en alles mengen. Dit mengsel in een grote pan in olijfolie laten zweten, kruiden met peper en zout, overgieten met het kookvocht van de tagliatelle tot de groenten net onder staan, aan de kook brengen en verder laten garen in een open pan. 
  3. Wanneer de groenten bijna gaar zijn de zeewolf filets erop leggen en onder deksel op zacht vuur ongeveer 4 minuten verder garen.
  4. De zeewolf filets uithalen en op de tagliatelle schikken. De room en de boter aan de groenten toevoegen. Ongeveer 5 minuten laten inkoken en al schuddend met de pan de saus binden. 
  5. De groentesaus in de ovenschotel gieten, de kaas erover strooien en in de oven gratineren.